Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Az FTC a sereghajtó ellen vesztett pontokat

2004.03.13. 20:30
Az NB1 18. fordulójában szombaton négy meccset tudtak lejátszani, két győzelem mellett két döntetlen született. Az FTC gyengén játszott a ZTE ellen, csak egy pontot szerzett, ám így is megelőzte az eddigi listavezető Balaton FC-t, amely vasárnap lép pályára.
Az Arany Ászok Liga 18. fordulójában a tervezett öt helyett csak négy meccset játszottak szombaton, a Haladás-Újpest mérkőzés a pálya rossz állapota miatt elmaradt.

A Fradi nem bírt az utolsóval

Budapesten a Ferencváros az utolsó helyezett Zalaegerszeget fogadta, de Pintér Attila gárdája nem tudta legyőzni a jóval gyengébb gárdát. A Fradinak voltak helyzetei, de a csatárok képtelenek voltak a kapuba találni a gyenge színvonalú találkozón.

A Videoton-Békéscsaba meccs szintén meglepetést hozott, a tiszántúliak idegenben győztek az esélyesebb csapat ellen.

A Békéscsaba kihúzta emberhátrányban

A Békéscsaba szervezetten játszott, a Videoton viszont az első félidőben rendkívül gyengén futballozott, védekezése is kritikán aluli volt, a szórványos vendégakciók így rendre veszélyt jelentettek, a csabaiak két gólt is szereztek még a szünet előtt.

A pihenő után aztán a tíz főre fogyatkozott vendéggárda ellen óriási fölénybe került a hazai együttes, de csak szépíteni tudott, azt is öngóllal. A végig óriási lelkesedéssel játszó vendégek végül megérdemelten győztek.

Győrben volt játék, Pécsen nem

A Győr-Sopron találkozón szinte semmi nem történt az első félidőben, viszont a másodikban négy gól is esett. A vendégek szereztek vezetést, viszont a zöld-fehérek jobban játszottak, hamar ki is egyenlítettek, majd még két gólt szereztek és biztosan nyertek.

A nap másik 0-0-s összecsapásán, a Pécs-DVSC találkozón komolyabb helyzet nélkül telt el az első félidő, amelyben a pécsiek kezdeményeztek többet, a Debrecen óvatosan futballozott.

A szünet után aktívabb lett a vendégcsapat, pedig Sándor Tamást, Szekeres Tamást és Kiss Zoltánt sérülés miatt le kellett cserélni. A helyettük beálltakkal sem lett viszont magasabb a színvonal, a meccs unalmasan telt és döntetlen lett.

NB1, 18. forduló, szombati eredmények
Videoton FCF-Békéscsabai Előre FC 1-2 (0-2)
gólszerzők: Grujic (70., öngól), illetve Javrujan (22.), Vincze (35.)
kiállítva: Valentényi (44.)
Pécsi MFC - Debreceni VSC-MegaForce 0-0
Győr-Sopron 3-1 (0-0)
Gól: Priskin (57.), Stark (78., 82.), ill. Huszti (54., 11-es) kiállítva: Pető (70.)
Ferencváros-Zalaegerszeg 0-0

A bajnokság állása
1. FTC 34
2. BALATON FC 33
3. MTK Budapest 30
4. DVSC MEGAFORCE 31