Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Az FTC maradt az élen

2004.03.14. 17:50
A zöld-fehérek megtartották szombaton megszerzett első helyüket, mert vasárnap az MTK idegenben nyert a Balaton FC ellen az NB1 18. fordulójának zárómeccsén.
Az Arany Ászok NB1 18. fordulójának utolsó találkozóján, a Balaton FC-MTK rangadón, vasárnap kora délután kellemes tavaszias időben, jó talajú pályán játszhattak a csapatok, de sokáig nem tudtak komoly helyzetet kialakítani. Az első félidőben a hazaiak valamivel jobban játszottak, de előnyt nem sikerült szerezniük

Az MTK jobban használta ki a lehetőségeit

A második félidő elején is inkább a siófokiak irányítottak, egy jól eltalált lövéssel mégis az MTK szerzett vezetést. Rednic cselezgetett a siófoki 16-os bal sarkánál, majd az érkező Pisont elé passzolt, aki 17 m-ről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

A vendégcsapat ezt követően már nem eröltette a támadásokat, de a hosszabbításban így is sikerült bebiztosítania a győzelmét, Silva kapott labdát a félpályánál, bevezette a 16-oson belülre, az érkező Rednic pedig 3 m-ről a jobb alsóba pörgette a középra gurított labdát (0-2).

Azonos pontszámmal a dobogón

Az MTK a győzelemmel pontszámban beérte vasárnapi ellenfelét, a tabellán pedig eléje is került, a második helyre. A bajnokságot a szombaton döntetlent játszó Ferencváros vezeti 34 ponttal, mögötte egy ponttal lemaradva áll az MTK és a Balaton.

Balaton FC-MTK FC 0-2 (0-0)

Siófok, 2500 néző, V: Szarka
gólszerzők: Pisont (76.), Rednic (93.)
sárga lap: László (43.), Virág (63.), illetve Janjic (44.), Komlósi (83.), Silva (90.)