Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Matthäus jobban érezte magát Belgrádban, mint Pesten

2004.03.16. 17:05
A magyar válogatott decemberben kinevezett kapitánya, Lothar Matthäus az egyik belgrádi napilapnak azt nyilatkozta, szeretné egy szerb-magyar meccset, de nem Pesten. Arról álmodik, hogy vezéregyénisége legyen a magyar futballnak, hogy autópálya vezessen Újvidékig.
Magyar-szerb válogatott mérkőzésről álmodozik Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya, aki szerint a mérkőzésre június elején kerülhet sor Belgrádban.

Június elején játsszunk a szerbekkel?

"Álmodok erről a mérkőzésről, és úgy gondolom, hogy június elején fogjuk játszani a meccset" - közölte Matthäus a keddi belgrádi Vecernje Novosti című napilapnak adott interjújában. A szakvezető hozzátette, hogy a mérkőzésre csakis a belgrádi Partizan stadionjába kerülhet sor, más nem érdekli, a Népstadion sem. "Ez a feltételem" - nyomatékosította.

A 150-szeres német válogatott - aki a belgrádi Partizan után vette át a magyar válogatott vezetését - párhuzamot von a szerb és a magyar foci között. Mint mondja, szereti, ha a "focit a játék miatt is játsszák", amit a szerbek tökéletesen csinálnak.

Pesten szinte mosoly sincs

"A professzionalizmus a karakter szilárdsága. Ebben a magyarok jobbak, de mihelyt vége az edzésnek, már nem gondolnak a játékra. Ebben megint csak nem jók" - jelentette ki.

Matthäus azt sugallja, hogy Belgrádban jobban érezte magát, mint most Budapesten. "Szerbiában az embereknek van lelkük, nagy a lelkük. Nem tudok elmenni úgy egy belgrádi vagy újvidéki utcán, hogy valaki meg ne állítson, üdvözöljön vagy integessen. Pesten ilyen nincs, szinte mosoly sincs. Gondjaim vannak a kommunikációval is: a magyarok gyöngén beszélnek idegen nyelveket. Különben is, Budapesten szerb barátaimmal vagyok körülvéve - mondta Matthäus, aki szerint viszont most "sokkal jobb a szerződése".

Bírálta a Partizan vezetőit is

A Partizan egykori edzője dühös, mert a belgrádi klub 30 millió eurót kapott a Bajnokok Ligájától, s ahelyett, hogy megerősítette volna a csapatot, eladja a játékosokat, amiben - szerinte - nincs semmi logika.

A magyar szövetségi kapitányt végül arról kérdezte a Vecernje Novosti, hogy milyen kívánságai vannak. Matthäus azt szeretné, ha játékos vezéregyénisége lenne a magyar futballnak, s Újvidékig kiépülne az autópálya.

Csalódott a magyar játékosokban

Matthäus a Kickerben a játékosairól fogalmazott meg kemébny kiritikát. Nem titkolja, csalódott a magyar futballistákban, még azokban is, akik a Bundesligában játszanak. Ennek ellenére megjegyzi, néhány tehetség van nálunk, akik segítségével építhet valami újat.