Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Barcelona-szurkoló a leendő spanyol miniszterelnök

2004.03.16. 12:22
A spanyol szocialisták győzelmével az eddigi Real Madrid-szurkoló miniszterelnököt minden bizonnyal az a José Luis Rodríguez Zapatero váltja, aki bevallottan az FC Barcelona szimpatizánsa. Ő az első a miniszterelnökök sorában, aki a katalán klubnak szurkol.
A vasárnapi parlamenti választások után nemcsak a politikában, hanem a futballt tekintve is "őrségváltásra" kerül sor Spanyolországban: a szocialistákat győzelemre vezető leendő miniszterelnök ugyanis - Real Madrid-szurkoló elődjével ellentétben - éppen a királyi gárda ősi riválisának, az FC Barcelonának drukkol.

"Csatárként nem játszhat, mégis tud gólokat lőni" - mondta viccesen a Barcelona holland csatára, Marc Overmars, majd hozzátette: "Még jobban örülnénk, ha a játékvezetők között lenne minél több Barca-szimpatizáns".

Az eddigi miniszterelnök, José María Aznar bevallottan a királyi gárdát buzdította, ráadásul a madridi sztáregyesületet már évtizedek óta a "kormány klubjaként" emlegetik a riválisok.

Az ország mindenkori irányítójának érzelmei azonban kevéssé befolyásolják az eredményeket, ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy az 1982 és 1996 között kormányzó, szintén szocialista Felipe González a Real Betis szurkolója volt, hivatali ideje alatt a sevilla-i csapat azonban kétszer is kiesett az élvonalból.