Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Kovács Ádám hétfőig kapott haladékot

2004.03.18. 17:38
A Ferencváros számlájára továbbra sem érkezett meg a Celladam-csoporttól várt 300 millió forint, a klub hétfőt szabta meg végső határidőként. A főtámogató Kovács Ádám az egyik napilapnak elismerte, hogy évek óta bevonták az útlevelét és nem hagyhatja el az országot.
Több mint egy hete nem fizeti ki a Ferencváros labdarúgócsapatának szánt támogatás első részletét a Celladam-csoport. A Kovács Ádám feltaláló-üzletember nevével fémjelzett cég március 10-ére ígért háromszázmillió forintot, de csak részvényeket tudott letenni, amelyek a tulajdonos szerint hamarosan hárommilliárd forintot érnek. Az FTC és Furulyás János elnök azonban kézpénzt vár. Kovács előbb vevőt ígért a részvénycsomagra - a Celladam Rt-vel kapcsolatban álló Pulzus Kft. személyében -, aztán jelezte csütörtökön maga utalja át a háromszázmillió forintot.

Kovács Ádám nem léphet ki az országból
"Nem léphetem át határt, ezért az üzleti partnereim kénytelenek ideutazni" - mondta a Mai Napnak Kovács Ádám annak kapcsán, hogy a napilap hírül adta, a feltaláló útlevelét évekkel ezelőtt bevonták. A Celladam első embere az APEH-hel hadakozik: Kovács Ádám összesen kétmilliárd forintot igényel vissza az adóhatóságtól, amely adócsalással gyanúsítja a feltalálót.
A Ferencváros számlájára azonban továbbra sem érkezett meg az összeg. A zöld-fehér klub hivatalos honlapja szerint Furulyás János elnök csütörtökön újabb személyes találkozót kezdeményezett Kovács Ádámmal.

Kovács fizetni akar

A megbeszélésen szó esett az eddigi késedelemről, és az elkövetkező napok várható fejleményeiről is. Ezzel kapcsolatosan Furulyás János elmondta: Kovács Ádám ismét határozottan jelezte fizetési szándékát, és azt, hogy a Ferencváros számlájára rövidesen megérkezik a szerződésben garantált összeg.

A klubelnök leszögezte: amennyiben hétfőn reggel nincs az FTC számláján a pénz, úgy a Ferencváros megteszi a szükséges lépéseket.