Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Egymilliót euró fizetnének egy öngólért

2004.03.18. 14:27
Az egyik berlini rádióállomás egymillió eurót ajánl fel annak a Bayern-játékosnak, aki a hétvégi Hertha elleni bajnokin öngólt vét. A pénz akkor kerül kifizetésre, ha a szándékosság bebizonyosodik.
Gúny tárgya lett az idényt dobogós reményekkel kezdő Hertha BSC vesszőfutása. A berliniek a kieső, tizenhetedik helyen állnak, huszonnégy meccsükből mindössze ötöt nyertek meg, huszonhárom pontot szereztek.

Hazai pályán a leggyengébb a Hertha

A Bundesliga csapatai közül ők rendelkeznek a legszerényebb hazai mérleggel, csupán tíz pontot gyűjtöttek be az Olimpiai Stadionban. (Ráadásként ezt is három edzővel - Stevens, Thom, Meyer - érték el.)

Az egyik berlini rádióállomás ezek után gondolta úgy, hogy furcsa módon segíti meg a hétvégi Bayern elleni rangadóra készülődő Dárdaiékat. Kitalálták, hogy egymillió eurót (253 millió forintot) ajánlanak fel annak a Bayern-játékosnak, aki öngólt vét, és ezáltal döntő módon befolyásolja a találkozó végeredményét.

A müncheniek és a szövetség még nem nyilvánított véleményt

A programigazgató, Arno Müller gyorsan le is fotóztatta magát a pénzzel, amit kizárólag akkor adnak oda az érintettnek, ha a szándékosság bebizonyosodik, és ha elmúlt tizennyolc éves. (A Bayern kezdőcsapatában feltehetően nem lesz olyan, aki nem felel meg utóbbi kritériumnak.)

A müncheniek és a szövetség egyelőre még nem véleményezték a páratlannak minősíthető felajánlást.