Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

A Zaragoza elvette a Realtól a kupát

2004.03.18. 11:20
Az esélyesebb Real Madrid 3-2-re kikapott a Spanyol Kupa döntőjében a Real Zaragozától. A fehérek csak szabadrúgásból tudtak gólt lőni.
A világ első számú sztárcsapata, a Real Madrid hármas ccélkitűzéssel vágott neki a 2003-2004-es futballszezonnak, a fehérek a Bajnokok Ligáját, a spanyol bajnokságot és a Spanyol Kupát is meg akarták nyerni.

Szerdán a harmadikat, a kupát megszerezhették volna, viszont a barcelonai döntőben a Real Zaragoza hosszabbításban 3-2-re legyőzte Zidanékat.

Volt játékosuktól kaptak gólt a madridiak

A madridiak a meccs elején még egy klasszikus Beckham-szabadrúgással előnybe kerültek, de a Real Madrid-nevelés, a korábban a Barcelonában is megfordult Dani egy szép közeli találattal egyenlített, majd Villa büntetőből a vezetést is megszerezte az esélytelenebb csapatnak.

A második félidőben Roberto Carlos ismét szabadrúgásból szerzett gólt a Realnak, ám a kilencven perc alatt más fővárosi már nem tudott betalálni még úgy sem, hogy a 67. perctől, Cani kiállításától kezdve emberelőnyben játszott a Real.

Zidane elvesztette a fejét

A hosszabbítás elején aztán Guti kiegyenlítette a Zaragoza emberhátrányát - a 95. percben küldték le -, majd tíz perccel a lefújás előtt Galletti belőtte a győztes gólt. A középpályás húsz méterről talált a Casillast helyettesítő Cesar kapujába.

A maradék időben a Real Madrid mindent megpróbált az egyenlítésért, kissé túl hevesen is, hiszen az utolsó percekben durva szabálytalanságokért Zidane-t kétszer is kiállíthatta volna a bíró, ám nem sikerült több gólt lőnie.

A Real Zaragoza így megérdemelten nyerte 3-2-re a meccset, és a Spanyol Kupát.

Király Kupa, döntő
Real Zaragoza-Real Madrid 3-2 (2-1, 2-2, 3-2) - hosszabbítás után
gól: Dani (29.), Villa (44. 11-esből), Galletti (111.), illetve Beckham (23.), Roberto Carlos (48.)
piros lap: Cani (67.), illetve Guti (95.)