Márta, Flóra
21 °C
34 °C

Ailton legszívesebben elhagyná Németországot

2004.03.22. 12:14
Ailton, a Werder Bremen brazil labdarúgója megsértődött, s azon gondolkodik, hogy elhagyja Németországot, amiért Gerhard Mayer-Vorfelder, a szövetség elnöke "elintézte", hogy a FIFA megtiltsa a gyökerek nélküli országváltást.
"Nagyon dühös vagyok, ezért szívem szerint elhagynám az országot" - mondta a Bundesliga góllövőlistájának éllovasa, akinek törekvéseit akadályozza, hogy már októberben két évre elkötelezte magát a Schalke 04-hez. Ailton két társával, Dedével és annak testvérével, Leandróval vette volna fel a katari állampolgárságot, de a FIFA szerdai határozatával megakadályozta ezt.

"A nemzetközi szövetség főtitkára, Urs Linsi egyetértett velem, hogy úgy nem lehet állampolgárságot váltani, ha az illetőnek semmilyen kapcsolata sincs választott hazájával" - nyilatkozta még március 6-án Mayer-Vorfelder, aki a FIFA végrehajtó bizottságának is tagja.

A 31 éves támadónak 1 millió eurót, majd évenként további 400 ezret kínált a közel-keleti állam, míg Dedének 2 millió ütötte volna a markát. Katar célja, hogy kijusson a 2006-os németországi világbajnokságra, s ehhez keresett olyan megfelelő játékosokat, akiknek nincs esélyük bekerülni hazájuk felnőtt válogatottjába.