Szabolcs
20 °C
35 °C

Rockkoncert helyett bundabotrány

2004.03.25. 15:04
A vasárnap 4-4-re végződött Racing Santander-Celta Vigo spanyol bajnoki futballmeccs előtt az Atletico Madrid kapusa, German Burgos állítólag rá akarta venni a Santander középpályását, Regueirót, hogy segítsenek a kiesés ellen küzdő Celtának a bentmaradásban. A meggyanúsított játékos magyarázata kísértetiesen hasonlít a legutóbbi magyar bundaügy főszereplőjének történetére.
A vasárnap 4-4-re végződött Racing Santander-Celta Vigo spanyol bajnoki mérkőzés után bundagyanú merült fel a találkozóval kapcsolatban. A hazaiak uruguayi középpályása elárulta, néhány nappal a találkozó előtt felhívta őt az Atletico Madrid kapusa, German Burgos, és arra akarta rávenni, segítsenek a Celtának a bentmaradásban.

"Rá akart venni, segítsünk a Celtának"

"Arra akart rábeszélni, hogy segítsünk a Celtában játszó argentin barátainak, egy-két pluszpont jól jönne nekik, hiszen a kiesés ellen küzdenek" - mondta a spanyol szövetség képviselői előtt a középpályás.

A magyar változat
A legutóbbi, tavaly májusi magyar bundabotránnyal sok rokonságot mutat a mostani spanyol történet: akkor a Kispestben játszó Hamar István korábbi klubtársát, Pomper Tibor hívta fel, hogy elkérje tőle a Vidi-kapus, Végh Zoltán telefonszámát, míg Tóth Norberttől korábban kölcsönadott cd-jét szerette volna visszakapni. A fehérváriak rögtön jelentették a gyanús esetet, és bár a rendőrség szerint nem történt bűncselekmény, Hamart egy évre, Tóthot három hónapra tiltotta el a labdarúgóliga.
A Celta, a szintén argentin Cavallero, Berizzo, Gustavo Lopez és Caseres csapata a forduló előtt huszonnyolc meccs után 28 ponttal állt a tizennyolcadik, kiesést jelentő helyen. A vigóiak tavaly még remekeltek, és a BL-ben indulhattak, ahol a legjobb tizenhat között estek ki.

Csak Morán telefonszámát akarta elkérni

Burgos viszont másképp mesélte a történetet, ő csak Regueiró egyik csapattársát, Moránt akarta elérni, hogy egy rock koncertre invitálja.

"Nem tagadom, hogy felhívtam Regueirót, de eszemben sem volt megvesztegetni őt. Az egyik csapattársát, Moránt akartam elérni, de elveszítettem a telefonszámát, és gondoltam, ő esetleg tudja. Moránt csak egy júliusi koncertünkre akartam meghívni" - vázolta az ő verzióját az Atletico Madrid argentin kapusa.

Az ismerősei szerint Burgos csak viccelt

A vasárnapi, 4-4-re végződött meccsen a játékvezető két-két büntetőt ítélt mind a Santandernek, mind a Celtának, Regueirót pedig kiállította. Az egy ponttal a Celta nem tudott elmozdulni a kieső helyről, a Santander pedig maradt a tizenkettedik pozícióban.

Burgos ismerősei, illetve csapattársai szerint az történhetett, hogy a nagy mókamesternek tartott kapus viccesen felvetette, hogy jól jönne egy kis segítség a celtás barátainak, amit Regueiró komolyan vett és jelentette klubja vezetőinek.

A Racing Santander feljelentette a spanyol futballszövetségnél Burgost és a Celtát is, az ügy kivizsgálására vizsgálat indult.