Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Világsztárjaik nélkül érkeznek a walesiek

2004.03.29. 14:25
A huszonnégy évesen elhunyt magyar válogatott csatár, Fehér Miklós emlékére rendezett Wales elleni mérkőzésre a vendégek két legnagyobb sztárja, Giggs és Bellamy nem játszik a Puskás-stadionban. A decemberben kinevezett szövetségi kapitány, Lothar Matthäus magyarországi bemutatkozására szerdán negyed kilenckor kerül sor.
Bár Lothar Matthäus már a két héttel ezelőtti sajtótájékoztatón is jelezte: annak ellenére, hogy a walesiek 4-0-ra győzték le a mieinknél jobban rangsorolt skótokat, csak a győzelem elfogadható csapatától a két csapat szerdai barátságos találkozóján.

Savage és Speed még jöhet

Akkor még úgy tűnt - mi több, még vasárnap is lehetett bízni benne -, hogy a két legnagyobb klasszis, a Manchestert erősítő Ryan Giggs és a Newcastle-ben futballozó Craig Bellamy is eljön Budapestre, hétfőn azonban kiderült: mindketten lemondták a részvételt.

Mindketten térdsérülésre hivatkoztak, noha vasárnapi bajnokijukat - a Manchester az Arsenalnál vendégeskedett (1-1), a Newcastle Boltonban kapott ki 1-0-ra - végigjátszották. Korántsem úgy látszott, hogy megsérültek, sokkal inkább nem volt kedvük Magyarországra jönni. Giggs már több alkalommal jelentett beteget a barátságos találkozók előtt. (Mivel ő a legnagyobb klasszisa a gárdának, megteheti.) Így már csak abban reménykedhetünk, hogy a birminghami Savage és a newcastle-i Speed ellátogat a csapattal.

A két legismertebb hiányzóval együtt összesen tíz helyen változik Mark Hughes szövetségi kapitány március 17-én még a legerősebbnek vélt kerete: nem jön Budapestre Paul Perry (Cardiff), Andy Johnson (West Bromwich Albion), Mark Pembridge (Fulham), Simon Davies (Tottenham Hotspur), John Oster (Sunderland), a csatár Nathan Blake (Wolverhampton Wanderers) a kapus Mark Crossley (Fulham), valamint a védő Adrian Williams (Reading).

Matthäus tetszetős játékban reménykedik

Így a magyar válogatott esélyei nőttek ugyan, de ettől még nem Szabicsék az esélyesek. A Magyarországon szerdán bemutatkozó Matthäus bízik abban, hogy a magyar csapat tetszetős, látványos támadójátékkal lepi meg a Puskás-stadionba kilátogatókat. "A csapatnak szüksége van a közönség támogatására, fontos, hogy egymásra találjon az együttes és a szurkolótábor" - jelentette ki a német szakember.