Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Matthäus: Csodát ne várjunk

2004.03.30. 13:22
Látványos támadójátékot vár a walesiek elleni szerdai mérkőzésen a futballválogatott kapitánya. A sajtóreggelit tartó Lothar Matthäus egyelőre nem hirdetett csapatot, a magyar futballvezetést azonban hevesen bírálta a stadionhelyzet miatt.
A Wales ellen készülő magyar labdarúgó-válogatott német kapitánya, Lothar Matthäus kedden sajtóreggelit tartott. Az egykori aranylabdás nem titkolta, szeretne hagyományt teremteni, mert fontosnak érzi, hogy ne csak a csapatával, hanem az újságírókkal is kiváló legyen a kapcsolata.

Higgyenek önmagukban a játékosok

A kerettel kapcsolatosan elmondta, úgy érzi kialakult a csapat gerince. "Megvannak a játékosaim, de türelmesnek kell lennünk velük szemben. Nap mint nap igyekszem javítani választottjaim gyorsaságán, és meg kell őket győznöm, hogy higgyenek önmagukban" - magyarázta.

Hozzátette: annak ellenére, hogy kevés az idő a csapat összeérésére, látványos támadójátékot vár a walesiek ellen, egy sovány győzelemmel nem lenne elégedett. "Paradox a helyzet, mert az eddigi tapasztalataim alapján úgy látom, a hazai bajnokságban túlzottan is a biztonságos védekezésre helyeződik a hangsúly, ezért lett a hat általam megtekintett találkozóból négy gólnélküli" - emelte ki. "Csodát ezúttal se várjunk, gólokban viszont jogosan reménykedhetünk" - hangsúlyozta Lothar Matthäus.

Heten eljönnek a skótokat verő csapatból

A kapitány nem érezte udvariatlanságnak, hogy hétfőn az előre meghirdetett walesi keretből tízen is lemondták a budapesti utazást. "Bizonyára sérültek" - jelentette ki. "Arról azonban nem szabad feledkezni, a hogy a skótokat 4-0-ra verő csapatból heten itt lesznek, vagyis korántsem a második számú csapattal érkezik riválisunk", mondta a német szakember.

Fájlalta, hogy a játékosainak rossz körülmények között kell pályára lépniük, és hogy Magyarországon nincs egyetlen komoly stadion sem. "Bizonyos embereknek nem áll érdekében, hogy korszerű stadion épüljön, pedig nem vitás, hogy egyszerűbb lenne a brazilokat is vendégül látni" - állította.

Gera fantasztikus játékos

Kifejtette, hogy a ciprusi tornán öt kiváló pályát látott, és mindegyik jobb volt bármelyik magyarnál. "Itt lenne az ideje, hogy felébredjenek a magyar sportvezetők, mert tíz félig kész stadion helyett - amelynek talaján elakad a gólba tartó labda a sárban - sokkal jobb lenne egy modern" - összegzett.

Az Index kérdésére, miszerint az újjáformálódó válogatott hányadik helyen végezne a Bundesligában, így felelt: "Nehéz az összehasonlítás, de biztosan állíthatom, hogy ott lenne a helye a dobogón, mert a csapat néhány tagja meghatározó játékos lenne a német bajnokságban." Azt azonban nem nevezte meg, kikre gondol, de Gerát fantasztikus játékosnak nevezte. (Jelenleg csak Lisztes számít állandó kezdőnek a német első osztályban játszó magyar játékosok között.)

A szerdai összecsapásra kezdőcsapattal egyelőre nem szolgált, mert a délutáni edzés után kívánja kihirdetni, kik kapnak kezdőként lehetőséget.