Anna, Anikó, Panka
21 °C
34 °C

Rangadók sztárok nélkül

2004.03.31. 13:25
Szerdán barátságos mérkőzéseket játszanak Európa legjobb válogatottjai. A sztárcsapatok legjobbjai azonban nem lépnek pályára, mert sérültek vagy egyszerűen csak pihennek a tét nélküli meccsek helyett.
A szerdai európai barátságos futballmeccseken a nyári Európa-bajnokság összes résztvevő csapata pályára lép, a játékosokra viszont már nem igaz ugyanez.

Négy meccs kiemelkedik a programból: Portugália Olaszországot, Svédország Angliát, Hollandia Franciaországot, Spanyolország pedig Dániát fogadja, ám közel sem a legjobb játékosaival.

Hiányzik a teljes angol kezdőcsapat

A nyolc gárdából összesen közel harminc kezdőjátékos fog hiányozni vagy sérülés miatt, vagy pedig azért, mert a nemzeti bajnokságok hajrájához közeledve a sztárklubok nem szívesen engedik el csillagaikat a tét nélküli felkészülési meccsekre.

A csúcs a svéd-angol derbi lesz, amelyen a vendégek közül a kapus és a kényszerű csapatkapitány Gerrard kivételével az összes kezdő mezőnyjátékos hiányozni fog: Cole, Campbell, Ferdinand, Bridge, Gary Neville, Dyer, Lampard, Beckham és Owen pihentetés, eltiltás - Rio -, vagy sérülés miatt el sem utazott a kerettel.

A szerdai, európai mérkőzések (nagybetűkkel az Eb-résztvevők):
Moldova-Azerbajdzsán, Chisinau 15 ó
Málta-Finnország, Valletta 16
Észtország - Észak-Írország, Tallinn 17 BULGÁRIA-OROSZORSZÁG, Szófia 17
Macedónia-Ukrajna, Szkopje 18
Szerbia és Montenegró-Norvégia, Belgrád 18
Szlovénia-LETTORSZÁG, Celje 18
HORVÁTORSZÁG-Törökország, Zágráb 19
Luxemburg - Bosznia-Hercegovina, Luxembourg 20
Albánia-Izland, Tirana 20
GÖRÖGORSZÁG-SVÁJC, Heraklion 20:15
Írország-CSEHORSZÁG, Dublin 20:30
NÉMETORSZÁG-Belgium, Köln 20:30
Szlovákia-Ausztria, Pozsony 20:30
Lengyelország-Egyesült Államok, Plock 20:35
SVÉDORSZÁG-ANGLIA, Göteborg 20:45
HOLLANDIA-FRANCIAORSZÁG, Rotterdam 20:45
Skócia-Románia, Glasgow 21
SPANYOLORSZÁG-DÁNIA, Sevilla 21:45
PORTUGÁLIA-OLASZORSZÁG, Braga 21:45
Helyettük a hazai vendégjátékra készülő svéd nemzetiségű kapitány, Sven Göran-Eriksson valójában a lehetséges kiegészítő embereket, Jermaine Dafoe, Shaun Wright-Phillips, illetve a leendő cserék cseréit, Jlloyd Samuelt, Anthony Gardnert és Alan Thompsont válogatta be. A svédeknél ezzel szemben elenyésző szám a három hiányzó, Ljungberg, Michael Svensson és Andreas Jakobsson is pihenés miatt hagyja ki a találkozót.

Cassano, Nesta és Cannavaro nélkül az olaszok

Az olaszok szövetségi kapitánya, Givanni Trapattoni a Portugália elleni, bragai összecsapásra minden bizonnyal behívót küldött volna Toldónak, Nestának, Cannavarónak, Del Pierónak, Inzaghinak és Cassanónak is, viszont ők sérülés miatt nem tudtak volna csatlakozni a társaikhoz.

Pedig a sztárokra szüksége lenne Trapnak, hiszen a vendéglátók közül egyetlen klasszis sem fog hiányozni szerda este, Figótól kezdve Decón át Rui Costáig minden klasszis pályára lép az azzurrók ellen.

Az ősz olasz kapitány persze legjobbját, Tottit magával vitte, és valószínűleg a sérülésből épp csak felépült másik világsztárja, Vieri is játszani fog, csakúgy mint Fiore és Di Vaio a támadó középpályások között. A védekező feladatok középen a milános duóra, Pirlóra és Gattusóra várnak, míg a védelemben Panucci, Ferrari, Adani és Pancaro kezdhet.

Zidane-t Micoud-nak kell pótolnia

A nyári Eb két másik esélyese, Hollandia és Franciaország Rotterdamban lép pályára, és annak ellenére, hogy három-három fix kezdő játékos mindkét oldalon hiányozni fog, jóval komolyabb csapatok léphetnek pályára, mint például Göteborgban.

A narancsmezeseknél Stam és Frank De Boer sérült, Seedorf pedig pihen, így lehetőséget kaphat Bosvelt és Melchiot is a védelemben.

Az ellenfélnél Zidane-t Lisztes brémai társa, Micoud fogja helyetetsíteni, míg Pires és Wiltord helyére Giuly-t és Bruno Cheyrou-t hívta a keretbe Jacques Santini kapitány. A tréner rajtuk kívül beválogatta még a fiatal sochaux-i Pedrettit, és első alkalommal a fulhames Malbranque-ot is.

Szinte teljes spanyol és dán gárda

A Spanyolország-Dánia rangadón lesznek talán szerdán a legerősebb csapatok, a házigazdáktól mindössze a két fix vídő, Puyol és Helguera hiányzik majd, míg a vendégeknél csak az interes Helveg nem hagyhatta el Milanót.