Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Tízezer forintos jegyek a magyar-brazilra

2004.03.31. 11:23
Bár még nem dőlt el, hogy április végén Magyarországon szerepel a világbajnok brazil labdarúgó-válogatott, az MLSZ-ben már kész terv van arra, hogy a találkozó nyereséges legyen.
Kacsának bizonyultak azok a hírek, melyek szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség már megegyezett a brazilokkal, az április 28-ai barátságos találkozó ügyében. Ganczer Gábor, az MLSZ sajtófőnöke az Index érdeklődésére reagálva elmondta, legkorábban a jövő hét közepén tudnak az ügyben érdemleges választ adni.

"Jól haladunk, de a tárgyalások még jelenleg is folynak, de ugye érthető, hogy egy ilyen formátumú meccs komoly előkészítést igényel" - mondta a sajtófőnök. "Ha minden jól alakul, sikerül a közvetítési jogokat kétszer értékesíteni, így az európai a mienk, a dél-amerikai a braziloké lenne. Ez azért is lenne jó, mert így a két oldalról történő közvetítésnek köszönhetően, az összes reklámfelület eladható" - avatott be a részletekbe Ganczer.

Ezen kívül más források is segítenek előteremtani azt az összeget, melyért idelátogatna a világbajnok együttes, ezekről azonban nem kívánt nyilatkozni a sajtófőnök.

A várható jegyárakról Ganczer elmondta: "Egy-egy nívósabb könnyűzenei koncert árai jóval magasabbak, mint az esetleges magyar-brazil jegyei lesznek, de így is tízezer forint körüli összeggel kell számolnia annak, aki közelről szeretné látni Ronalót vagy Kakát.

Drága zenészek
Az idei évben, a Budapest Arénában megrendezésre kerülő koncertek közül szinte valamennyi jegyára több mint tízezer forint. Peter Gabriel fellépését például 6900 és 20000 forint közötti áron lehet megtekinteni, de a Cher-jegy (9900-19900), a Santana-belépő (7900-25000) és a tini-ikon Britney Spears-jegy (9900-15000) ára is ezen összeg körül mozog.

"Ugyanakkor gondolunk azokra is, akik nem engedhetik ezt meg maguknak, ezért amennyiben létrejön az összecsapás, azonnal műszaki vizsgálatot rendelünk el a Puskás-stadion felső részében, hogy azt is kilehessen nyitni" - tette hozzá. Mint ismert, az 1953-ban épült egykori Népstadion felső karéját az elmúlt években életveszélyesnek nyilvánították, és azóta Európa egykor egyik legnagyobb arénájába alig harmincezren férnek be.

Ganczer ugyanakkor úgy véli, ha nem is az egészet, de a műszaki emberek engedélyével jelentős részét kilehetne nyitni, és oda olcsóbb jegyeket is lehet értékesíteni.