Emőke
-4 °C
9 °C

Átalakítások a Fradinál

2004.04.01. 13:49
A Ferencváros közgyűlése a kútba esett Celladam-szerződés után átalakította a futballcsapatot működtető rt. igazgatóságát és felügyelő bizottságát. A legjelentősebb változás, hogy mindkét testületből felmentették a Celladam által delegált tagokat.
Pontosan egy héttel ezelőtt, az FTC elnökségének ülését követően Furulyás János a sajtó nyilvánossága előtt bejelentette: a klub felbontotta a tavaly év végén kötött szponzori szerződést Kovács Ádám feltaláló-üzletember cégével. A Celladam-csoport a többször is módosított, de sokadik határidőre sem fizette ki a beígért 300 milliós támogatást, ezért került sor a szakításra.

Az eset folytatásaként csütörtökön délelőtt ülésezett az FTC Rt. közgyűlése, és az ülésen átalakították a részvénytársaság igazgatóságát, illetve felügyelő bizottságát.

A klub hivatalos honlapja szerint az átalakítás során felmentették mindkét testületből a Celladam-csoport által delegált képviselőket. Az igazgatóságnak így már nem tagja Kovács Ádám, illetve dr. Horváth Gábor, míg a felügyelő bizottság tagjai közül dr. Ütő István és Gelencsér István felmentésére került sor.

A közgyűlésen döntés született arról, hogy a két felmentett igazgatósági tag helyett egyelőre csak egy új tag kap bizalmat, Bognár Gyula úr, az AVIS Magyarország Kft. ügyvezető igazgatójának személyében.

Az átalakítás után az FTC Rt. igazgatóságának tagjai: Furulyás János, dr. Debreczeny István, dr. Hermány Csaba és Bognár Gyula. A felügyelő bizottság tagja maradt Tatár Imre, míg a felmentett tagok helyére dr. Bajkai István ügyvéd, illetve Sípos Jenõ a pénzügyõrség sajtóreferense került.