Csilla, Noémi
11 °C
28 °C

Nem biztos a brazilok budapesti játéka

2004.04.03. 15:01
A Brazil Labdarúgó Szövetség állítólag bejelentette, hogy a válogatottja április 28-án Budapesten játszik barátságos meccset a magyarokkal, az MLSZ viszont még nem állapodott meg a fellépési díjról. A találkozó megrendezése így még kétséges.
Noha a Brazil Labdarúgó Szövetség hivatalosan is bejelentette, továbbra sem dőlt, hogy az ötszörös világbajnok együttes pályára lép-e Budapesten április 28-án. Az MLSZ a jövő hét első napjaiban igyekszik nyilvánosságra hozni álláspontját, az elvi megegyezés után írásos szerződés is szükséges a mérkőzés megrendezéséhez.

A spanyol EFE után az AFP francia hírügynökség is nyilvánosságra hozta szombaton a találkozó lebonyolítását, s a hírt a brazil szövetség bejelentésére hivatkozva közölte.

"Bíztató tárgyalások zajlanak"

A két szövetség hetekkel ezelőtt már elvi megállapodást kötött, de a brazilok vendégjátékának súlyos anyagi vonzatai vannak. A magyar szövetség ezért nem akarja becsapni a szurkolókat azzal, hogy végső megoldás hiányában jelenti be a mérkőzés megrendezését. Ezt Ganczer Gábor, az MLSZ sajtóosztályának vezetője mondta a távirati iroda megkeresésére.

"Bíztató tárgyalások zajlanak" - tette hozzá a sajtófőnök.

"Mi lennénk a legboldogabbak, ha kész tényként közölhetnénk a brazilok érkezését, ám elkiabálni semmit sem akarunk, így néhány napig még türelmet kérünk" - mondta Bozóky Imre, az MLSZ elnöke a szövetség internetes honlapjának.

Április 28-án jönnének Ronaldóék

A tervek szerint a brazil együttes április 28-án lép pályára Budapesten, majd május 20-án Franciaország ellen, míg május 25-én Barcelonában a Katalán tartományi együttessel játszik barátságos mérkőzést. Carlos Alberto Parreira szövetségi kapitány mindhárom találkozót felkészülésnek tekinti a 2006-os világbajnokság selejtezőjére.

A brazil válogatott június másodikán Belo Horizontéban az éllovas, ősi rivális Argentínát fogadja, majd négy nappal később Santiago de Chilében a chilei válogatottal találkozik.

A magyar-brazil örökmérleg:

1954. június 27.: Magyarország-Brazília 4-2 (2-1) - vb, negyeddöntő Bern magyar gólszerzők: Kocsis (2), Lantos, Hidegkuti
1966. július 15.: Magyarország-Brazília 3-1 (1-1) - vb, 1. forduló Liverpool g.: Bene, Farkas, Mészöly (11-esből)
1971. július 22.: Brazília-Magyarország 0-0 - barátságos mérkőzés Rio de Janeiro
1986. március 16.: Magyarorzság-Brazília 3-0 (1-0) - barátságos mérkőzés Budapest g.: Détári, Kovács K., Esterházy