Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Meztelenül szaladgálhatnak a kupadöntős csapat vezetői

2004.04.04. 17:20
Vasárnap délután a Millwall a Sunderland elleni manchesteri elődöntőben 1-0-ra győzött és bejutott az Angol Kupa fináléjába. A másodosztályban ötödik helyen álló együttes május 22-én a cardiffi Millennium-stadionban a Manchester Uniteddel találkozik. A Millwall elnöke és edzője így betarthatja ígéretét: pucérra vetkőznek és úgy szaladgálnak London utcáin.
Vasárnap délután a Millwall a Sunderland elleni manchesteri elődöntőben 1-0-ra győzött és bejutott az Angol Kupa fináléjába. A másodosztályban ötödik helyen álló együttes május 22-én a cardiffi Millennium-stadionban a Manchester Uniteddel találkozik.

A remek hangulatú vasárnapi mérkőzés a 26. percben dőlt el, amikor az ausztrál Tim Cahill gólt szerzett. A Sunderland (3. hely a II. osztályban) küszködött, a szünet után kapuja elé szorította ellenfelét, de nem tudta kihasználni a lehetőségeit. Ráadásul legjobb futballistája, az ír válogatott Jason McAteer a 86. percben piros lapot kapott.

Tizenkét év után újra alsóbb osztályú csapat a döntőben

Tizenkét év után fordul elő ismét, hogy másodosztályú csapat szerepel a fináléban: 1992-ben éppen a Sundeland okozott nagy meglepetést menetelésével. A finálét végül az FC Liverpool 2-0-ra nyerte.

A Millwall játékosait és a szurkolóit a nagy öröm mellett a klubelnök és korábbi válogatott futballista, a most már játékos-edzőként tevékenykedő Dennis Wise néhány nappal ezelőtti ígéretének beváltása is foglalkoztathatja.

Theo Paphitis és a tréner azt a tervet eszelte ki, hogy pucérra vetkőzik és úgy szaladgál London utcáin, ha a csapat sikerrel veszi az elődöntőt.

"Már négyszer szaladgáltam a győztes meccsek után meztelenül"

"Már négyszer szaladgáltam a győztes meccsek után meztelenül, s úgy tűnik, szép ígéretemet újra meghallgatták odafönt" - állította Paphitis.

A Millwall korábban a Walsall, a Telford, a Burnley és a Tranmere együttesét búcsúztatta, s a Theo papának becézett elnök, mindannyiszor levetkőzött, s futott.

Dennis Wise-nak a csapat játékos-edzőjének annyira megtetszett főnöke mutatványa, hogy eldöntötte: siker esetén csatlakozik hozzá.

FA Kupa, 2. elődöntő:

Millwall (II. osztályú)-Sunderland (II.) 1-0 (1-0)
gólszerző: Cahill (26.)
piros lap: McAteer (86., Sunderland)

Döntő: Manchester United-Millwall, Cardiff (Millennium-stadion), május 22.