Béla
12 °C
27 °C

A Lazio pénz helyett részvényben fizet

2004.04.06. 19:08
A csőd szélén álló római futballklub, az SSC Lazio vezetői kedden bejelentették, hogy pénz helyett az egyesület részvényeivel fizetik ki a csapat játékosait. A focistáknak összesen tizenkét millió euróról kell lemondaniuk, ám a gárda így is negyedik a bajnokságban.
Részvényben kapják meg jövedelmüket a csőd szélén álló Lazio labdarúgói - jelentte be kedden a klub vezetősége.

Tizenkét millióról mondanak le a focisták

A nagyvonalú játékosok összesen 12 millió eurónyi fizetésről mondanak le, és helyette értékpapírokat kapnak. A mintegy 120 milliós tőkeemeléssel a római egyesület jelentős anyagi gyorssegélyhez jut. A futballisták közül csak a holland Jaap Stam nem egyezett bele, hogy pénz helyett részvényeket kapjon, ám ő a szezon végén biztosan elhagyja a csapatot, valószínűleg a Milanhoz igazol.

A Lazio azonban nemcsak a futballisták támogatását kéri, hanem a szurkolókét is.

"A mi legfőbb erősségünk a hetvenezer kisrészvényes, akiket ezennel további 1500-2000 eurós vásárlásra szólítunk fel" - jelentette be Stefani Ricucci építési vállalkozó, az évek óta vevőre váró klub egyik főrészvényese.

A felére csökkentik a fizetéseket

A fővárosiak egy hete közölték, hogy a nehéz anyagi helyzet miatt 2007-ig fokozatosan a felére csökkentik a játékosok fizetését.

A milánói tőzsdén március közepén felfüggesztették a Lazio részvényeinek kereskedését, miután a patinás egyesület a gazdasági év első felében - júliustól decemberig - 68 millió eurós veszteséget könyvelt el. Szakértők szerint, ha záros határidőn belül nem talál megfelelő befektetőt, csődbe juthat a klub.

A volt elnök cége okozta a válságot

A pénzügyi válságot elsősorban az idézte elő, hogy tönkrement a Cirio nevű élelmiszeripari vállalat, amelyet Sergio Cragnotti, a klub tavaly januárban távozott elnöke irányított. A volt vezetőt azóta már le is tartóztatták és eljárás indult ellene.

A kritikus helyzet ellenére a Lazio 27 forduló után 47 ponttal a negyedik helyen áll a bajnokságban.