Béla
12 °C
27 °C

Balaton-Pécs 2-0

2004.04.07. 20:47
A Balaton FC nem akar a papírformának megfelelően leszakadni a Ferencvárosról, és szerdai győzelmével visszavette a második helyet az Arany Ászok Ligában.
A huszonkettedik forduló siófoki összecsapása nem volt érintett a Tippmix-ügyben, így a Balaton-Pécs a találkozóra nem vetült a bundagyanú árnyéka. A hazaiak a tavaszi szezonban valamivel halványabbak, mint ősszel, amikor a tabella élén zártak, az előző fordulóban az osztályozó elől menekülő ZTE otthonában döntetleneztek.

Csertői Aurél csapata már az elején vezetést szerzett: a nyolcadik percben Györök bal oldali szögletére egyedül Kuttor ugrott fel, és a rutinos hátvéd a hálóba fejelt. Folytatódtak a siófoki rohamok, a Pécs bénultan játszott, támadás nem találta a formáját a PMFC. A Győrből érkezett Bajevszki révén a Balaton kis híján növelte az előnyt a félidő hajrájában.

A folytatásban sem tört meg a tavasszal tartó pécsi gólínség, és az eddig szerzett kettőhöz nem tudtak újabb találatot hozzá tenni, még ha javult is játékuk. Tíz perccel a vége előtt Virág szöktette a kilépő Sitkut, aki két védőt kicselezve helyezett az exsiófoki Németh mellett a hálóba.

A Balaton ezzel nem szakadt le a táblázatot vezető Ferencvárostól, és az MTK hazai veresége miatt újra második, így a rájátszás kezdetén versenyben van az aranyéremért.

Jegyzőkönyv
Balaton FC-Pécsi MFC 2-0 (1-0)
Siófok, 1000 néző, V: Arany
Gólszerző: Kuttor (8.), Sitku (81.)
Sárga lap: Pavicsevics (53.), Bajúsz (63.), Berdó (69.)
Balaton FC: Csernyánszki - Radics, Hegedűs, Kuttor, László - Mészáros, Kovács P., Virág, Györök (Juhász, 21.) - Vörös (Sipeki, 79.), Bajevszki (Sitku, 51.)
Pécsi MFC: Németh - Sipos, Dienes, Bajúsz, Gaál - Berdó, Pavicsevics (Vranjes, 80.), Pest, Kulcsár (Montvai, a szünetben) - Koltai (Erős, 54.), Kerekes