Benedek
-5 °C
5 °C

Videoton-ZTE 2-2

2004.04.07. 20:22
Az utóbbi időben pénzügyi gondokkal küzdő, és tavasszal csak vergődő Videoton szurkolói tiltakozásul az első negyedórát nem tekintették meg a ZTE elleni hazai bajnokin. Magukkal tettek rosszat: a találatok háromnegyedéről maradtak le.
Elegük lett a fehérvári futballszurkolóknak a Videoton körüli bizonytalanságból. A csapatot működtető rt. nehéz helyzetbe került, fizetési gondokról szólnak a hírek régóta. Sóstón a játékosok ennek megfelelően estek vissza, és az őszi szezon vége óta tartó gödörből nem is tudtak kijönni, legutóbb a Sopronban kapott öt gól jelezte Csank Jánosnak, hogy nagy a baj. A mesteredző rendre hitehagyottan nyilatkozik, azt mondja, a tavaly Siófokon történtek után nem hajlandó győzködni játékosait: játsszanak a körülményektől függetlenül. A piros-kékek ultrái és baráti köre részleges bojkottot hirdetett, az első negyedórát nem tekintették meg.

"Magukkal toltak ki", mondhatják sokan, mert ebben a tizenöt percben három gól esett. A Manchester-verő Koplárovics most nem a végén, hanem a legelején volt eredményes, kapáslövésből, majd a hetedik percben passzából az exfehérvári Waltner egy fejessel már kettőre növelte az előnyt. Egy perccel később jött a hazai szépítés, Szalainak már csak az üres kapuba kellett lőnie Magasföldi kipattanó lövése után. Az egyenlítést már a szurkolók is láthatták, Hercegfalvi tizennégy méterről lőtt a ZTE kapujába.

A gyors pengeváltás után már nem változott az eredmény, pedig az egerszegi gólszerzők újra betaláltak, de mindketten lesről. A Videoton előtt is adódtak nagy lehetőségek, de Dvériék az utolsó percben sem tudtak betalálni. A fehérváriak legutóbbi tizenegy meccsükön nem tudtak nyerni, így most már ők is osztályozót jelentő helyek elkerüléséért küzdenek.

Jegyzőkönyv

Videoton FCF-Zalaegerszegi TE 2-2 (2-2)
Székesfehérvár, 500 néző, V: Makai
Gólszerzők: Szalai (8.), Hercegfalvi (16.), illetve Koplárovics (1.), Waltner (7.)
Sárga lap: Szalai (45.), Dvéri (72.), illetve Molnár (33.), Vincze (88.)
Videoton FCF: Turi - Fehér (Tereánszki-Tóth, 81.), Koller, Vochin - Szalai T. (Medved, 83.) Tóth B., Dvéri, Szabó T., Voicu (Horváth G., 67.) - Hercegfalvi, Magasföldi
Zalaegerszegi TE: Varga Z. - Kocsárdi (Babati, 58.), Sebők V., Csóka, Balog Cs. - Nagy L., Molnár B., Vincze, Koplárovics (Egressy, 77.) - Jánó (Sabó, 64.), Waltner