Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Matthäus a Bayern bajnoki címét várja

2004.04.07. 12:52
Hét fordulóval a Bundesliga vége előtt a német bulvárlap, a Bild azt kérdezte Lothar Matthäustól, megnyeri-e a bajnokságot a jelenleg hét ponttal vezető Werder Bremen, vagy sem. A decemberben a magyar válogatott élére kinevezett szakember némi meglepetésre volt csapata, a Bayern München elsőségét jövendölte.
Hetek óta azzal foglalkozik a német sportsajtó, hogy a Werder Bremen hány ponttal nyeri meg a bajnokságot. Lisztes Krisztián csapata '94-ben hódította el legutóbb a bajnoki címet, és két hete még tizenegy ponttal vezetett, de miután egymás után kétszer döntetlent játszott, fő üldözője, a Bayern München pedig kétszer nyert, hét pontra csökkent az előnye. Korábban Franz Beckenbauer már gratulált a zöld-fehér csapatnak, bár sokan csak jó fogásnak tekintették a "Császár" nyilatkozatát, mondván, így veszi le a terhet a játékosai válláról.

Egy német fogadóiroda néhány hete azt is vállalta, hogy már most kifizeti azok nyereségét, akik a szezon elején a Werderre fogadtak. Ezzel azt a kockázatot is felvállalták, ha mégsem a brémaiak szerzik meg a salátástálat, akkor kétszer fizetnek.

Matthäus: Eddig sokszor szerencséjük volt

A német Bild most korábbi nagyságokat kérdezett meg, akik közül a magyar kapitány, Lothar Matthäus volt csapata, a Bayern München elsőségét prognosztizálta. A volt aranylabdás futballista úgy véli, hogy a hátralévő meccseken mindössze kilencet szerez az elérhető huszonegyből, míg Ballackék tizenhetet. Vagyis: a 34 forduló után egy ponttal a címvédő lesz a jobb.

A kapitány így indokolt: "Eddig a Werdernek sokszor szerencséje volt, most azonban fordul a kocka. Idegesek lesznek, míg a Bayernnek nincs veszítenivalója, és megmentik a veszni látszó szezonukat." Érdekesség: Matthäus február elején a Sportbildben - sajár rovatában - ennek épp az ellenkezőjét állította. Akkor úgy tartotta, a Bremen az elsőszánú esélyes, mert egységesebb, stabilabb riválisainál, és nem fordulhat elő vele az, ami tavaly, hogy egymás után ötször veszít.

Kahn felbuzdult a kapitány véleményén

Matthäus tippjén felbuzdulva, a csapatkapitány, Oliver Kahn is magabiztosan nyilatkozott. "Nagyobb a rutinunk a végjátékban, mint a brémaiaknak. Ebből adódóan a nagy téttel bíró meccseken jobbak lehetünk, így újra felkerülhetünk a csúcsra."

A két gárda egymással is megmérkőzik, mégpedig a 32. fordulóban vagyis két körrel a befejezés előtt. Matthäus ezen az összecsapáson egyébként 4-3-as végeredményt vár.