József, Bánk
-7 °C
0 °C

Az RTL Klub közvetíti a magyar-brazilt

2004.04.13. 21:40
A Magyarország-Brazília válogatott labdarúgó mérkőzést egyelőre nem tudni hányan nézhetik a helyszínen, az Index azonban kiderítette, az RTL-en lesz látható a mérkőzés. A jegyértékesítés csütörtökön kezdődik.
A szezon legnagyobb érdeklődéssel várt labdarúgó válogatott mérkőzésre április huszonnyolcadikán kerül sor a Puskás-stadionban, amikor a világbajnoki címvédő brazil csapat lép pályára. A mérkőzés létrejöttének múlt csütörtöki időpontjában még nem lehetett tudni, melyik tévétársaság közvetíti az összecsapást, kedd délután azonban az Index úgy értesült, az RTL Klubon lesz látható a fél kilenckor kezdődő találkozó. (Korábban, '97-ben a szerbek ellen, illetve 2000-ben az olaszok ellen láthattak a nézők a csatornán válogatott mérkőzést.)

Ötvenezer néző is lehet?

A csatorna sportosztályának vezetője, Héder Barna kérdésünkre elmondta, hogy az RTL Klub csak egyszeri, eseti megállapodást kötött a mérkőzés közvetítési jogainak megszerzéséért, és mindez nem jelenti azt, hogy a szeptemberben kezdődő világbajnoki selejtezőket is sugározni kívánják. Az összegről nem kívánt nyilatkozni, információink szerint 25 millió forintba körüli ára volt a jogoknak.

A Magyar Labdarúgó-szövetség szakértői vizsgálatot rendelt el, hogy az úgynevezett felső karéjt csak erre a meccsre meg lehet-e nyitni. (Korábban életveszélyesnek minősítették.) A vizsgálat eredménye szerdára készül el. Ha pozitív döntés születik, akkor nemcsak 28 ezer néző, hanem akár ötvenezer is tanúja lehet az előzetes tervek szerint a legerősebb csapatával kiálló dél-amerikaiak mutatványainak.

Kétezres lesz a legolcsóbb jegy

A jegyértékesítés a vizsgálat lefolytatása után kezdődhet, előreláthatólag csütörtökön már lehet belépőkhöz jutni az IBUSZ-irodákban, illetve a stadion pénztáraiban. A legolcsóbb jegy kétezer, a legdrágább tízezer-ötszáz forintba kerül. A cégek részéről nagy az érdeklődés, csakúgy, mint a határainkon túlról is.

A hétvégi bajnokin megsérült Ronaldónak a madridi lapok szerint két hetet sem kell kihagynia combizom-húzódása miatt, a hétfőn este meghirdethetett keretben mégsincs benne. A névsor azonban így is parádés, hiszen egyelőre úgy tűnik, hogy olyan sztárok lesznek a magyar főváros vendégei, mint Dida, Cafú, Roberto Carlos, Lúcio, Kaká, Ze Roberto, Edu, Ronaldinho vagy Adriano.

Brazília még egyszer sem tudta legyőzni a magyar válogatottat, a négy meccsből háromszor a magyarok nyertek, egyszer pedig döntetlen volt az eredmény.

A brazil keret
Kapusok: Dida (AC Milan AC), Marcos (Palmeiras)
Védők: Cafú (AC Milan), Roberto Carlos (Real Madrid), Mancini (AS Roma), Dedé (Borussia Dortmund), Roque Junior (Sienna), Edmilson (Olympique Lyon), Juan (Bayer everkusen), Lúcio (Bayer Leverkusen), Bordon (VfB Stuttgart)
Középpályások: Juninho Pernambucano (Olympique Lyon), Felipe (Flamengo), Renato (Santos), Alex (Cruzeiro), Kaká (AC Milan), Zé Roberto (Bayern München), Julio Batista (Sevilla), Edu (Arsenal)
Csatárok: Ronaldinho (FC Barcelonea), Luís Fabiano (Sao Paulo), Adriano (Internazionale)