Béla
12 °C
27 °C

Matthäus 600 ezer dollárt követel a Partizantól

2004.04.13. 13:28
Lothar Matthäus tavaly decemberben váratlanul hagyta ott a Partizan Beograd labdarúgó-csapatát a magyar válogatott kispadjáért. Most mégis több százezer dollárt követel egykori klubjától. A német szakember annyira biztos a dolgában, hogy akár a FIFA-hoz is elmegy igazáért.
Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya 600 ezer dollárt követel volt munkaadójától, a Partizan Beogradtól. A német tréner december 13-án mondott fel a Partizannál, majd egy nappal később kinevezték a magyar nemzeti együttes élére.

A 43 éves szakember a Sport Bild című német magazinnak elmondta: ezzel kapcsolatban keresetet fog benyújtani a nemzetközi szövetséghez, a FIFA-hoz.

Matthäus a lapnak elárulta: két szerződést kötött a belgrádi klubbal. Az egyik megállapodás vezetőedzőként alapfizetést garantált neki, a másik kontraktus azonban ügynöksége, a Sporthouse és az egyesület között jött létre. Ez utóbbi alapján kér 15 százalékos részesedést az ukrán Sahtyor Donyeckhez távozott Igor Duljajért kapott állítólagos négymillió dollárból.

A jelenlegi magyar kapitány edzőként a Partizan előtt csak az osztrák Rapid Wient irányította, ahonnan 2002 májusában azért kellett távoznia, mert nyilatkozataiban élesen kritizálta a klub vezetőségét. Vezetésével a Rapid - története legrosszabb helyezését elérve - csak nyolcadik lett az osztrák bajnokságban. Ezután került a szerb együtteshez mellyel bajnoki címet nyert, majd a Newcastle kiverésének köszönhetően indult a Bajnokok Ligájában is.