Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Negyvennégyezren láthatják a brazilokat

2004.04.14. 17:22
A Magyar Labdarúgó Szövetség honlapja szerint negyvennégyezren láthatják a helyszínen a brazilok április 28-i budapesti fellépését. A világbajnoki címvédő csapat tizennyolc év után vendégeskedik ismét Budapesten. Kilencen itt lesznek a győztes társulatból.
Magyar Labdarúgó Szövetség kezdeményezésére a Sportfolió Kht. az Építésügyi Minősítő Intézettől rendelte meg azt a mérnöki és biztonságtechnikai szakvéleményt, amely a Puskás Ferenc Stadion felső karéjának használhatóságára adott választ.

A szerdán átadott szakvélemény kimondja, hogy a középtribün valamennyi szektora, tehát a felső karéj alsó szektorai kinyithatók: statikailag stabilak és biztonságosan megközelíthetők, hisz a belső terekben sem áll fenn a törmelékleszakadás veszélye. A lelátó ezen része kizárólag barátságos mérkőzésen használható, minthogy a hivatalos UEFA és FIFA rendezvényeken kötelező az egyéni, háttámlás ülőhelyek megléte.

A Magyar Labdarúgó Szövetség a szakvélemény ismeretében további 17 092 jegyet értékesít az április 28-i Magyarország-Brazília barátságos találkozóra. Teltház esetén így mintegy 44 000 szurkoló láthatja a helyszínen az RTL Klub által is közvetített mérkőzést.

A jegyek a felső karéj kinyitható szektoraiba 6500, 8500 és 10500 forintos áron lesznek kaphatók. A jegyárusítás - az előzetes hírekkel ellentétben - csütörtöktől az alsó karéj szektoraira kezdődik meg, míg péntektől már a felső karéjra is lehet jegyet venni. Elővételben a Puskás Ferenc Stadion jegypénztáraiban és az IBUSZ irodákban válthatók belépők.

A brazil válogatott története során még egyszer sem győzte le a magyart, az eddigi négy találkozón három magyar győzelem született, egyszer pedig döntetlen.

A brazilok kerete:
Kapusok: Dida (AC Milan AC), Marcos (Palmeiras)
Védők: Cafú (AC Milan), Roberto Carlos (Real Madrid), Mancini (AS Roma), Dedé (Borussia Dortmund), Roque Junior (Sienna), Edmílson (Olympique Lyon), Juan (Bayer Leverkusen), Lúcio (Bayer Leverkusen), Bordon (VfB Stuttgart)
Középpályások: Juninho Pernambucano (Olympique Lyon), Felipe (Flamengo), Renato (Santos), Alex (Cruzeiro), Kaká (AC Milan), Zé Roberto (Bayern München), Julio Batista (Sevilla), Edu (Arsenal)
Csatárok: Ronaldinho (FC Barcelonea), Luís Fabiano (Sao Paulo), Adriano (Internazionale)