Ágnes
-1 °C
2 °C

Mérsékelt szívmegnagyobbodás okozta Fehér Miklós halálát

2004.04.14. 14:58
A portugál legfőbb államügyészség hivatalos közleményében adta hírül, hogy a 24 esztendősen elhunyt magyar játékos vérében alkohol, drog, gyógyszer és szteroid nyomaira nem bukkantak. A válogatott támadó halála egy előre nem látható balesetből is bekövetkezhetett.
Fehér Miklós, a Benfica huszonötszörös válogatott magyar csatára január 26-án a Guimaraes elleni idegenbeli portugál bajnoki labdarúgó-mérkőzés hosszabbításában váratlanul összeesett, s az orvosok már nem tudtak segíteni rajta. A portugál SportTV értesülése szerint a csatár szívinfarktusban halt meg. A magyar játékost edzője José Antonio Camacho a hatvanadik percben cserélte be és a hosszabbításban - miután gólpasszt adott - rosszul lett. A felvételek tanúsága szerint, a sárga lapot kapott, mosolygó csatár előbb megfogta térdét, majd hanyatt esett.

Azóta számtalan találgatás és álhír jelent meg a 24 esztendősen elhunyt magyar játékos halálával kapcsolatban. A portugál legfőbb államügyészség toxikológiai vizsgálatok eredményére hivatkozva azt adta hírül, hogy a magyar játékos természetes okokból halt meg. "A vérben alkohol, drog, gyógyszer és szteroid nyomaira nem bukkantak a szakemberek" - áll a hivatal közleményében.

A Jornal de Noticias ezzel együtt azt írta: olyan kór okozta a játékos halálát, amit korábban egyetlen vizsgálat során sem észleltek. A lap értesülése szerint "mérsékelt szívmegnagyobbodásról" van szó, ami azt jelenti, hogy a haláleset egy előre nem látható balesetből is bekövetkezhetett.

A szakemberek eleinte szívinfarktusra gyanakodtak, de nem tudtak egyértelműen állást foglalni. A boncolást követően került sor a szövettani elemzésekre. Portugál törvényszéki orvosszakértők már február elején úgy vélték, hogy veleszületett szívrendellenesség állhat Fehér halálának hátterében.

15%

Náray Tamás Zarah

4999 Ft
4250 Ft
15%

Pan-dji Vádirat

3499 Ft
2975 Ft