György
14 °C
24 °C

Összeverekedtek a Real sztárjai

2004.04.14. 14:15
A Bajnokok Ligájából való múlt heti kiesés és a vasárnapi, hazai 3-0-ás vereség után egyre idegesebb a hangulat a szuperklubnál: a keddi edzésen Raúlt és Salgadót kellett szétválasztani, majd Solarit és Figót is lerúgták. A tréninget a szurkolók többször megzavarták, a kerítésre a sztárokat szidalmazó transzparenst függesztettek ki, ezért a gárda szerdától edzőtáborban készül.
A keddi edzésen tapasztalt szurkolói felháborodás miatt a Real Madrid labdarúgói szerdától három napon át a "világtól elzárva" készülnek az Atlético Madrid elleni szombati, idegenbeli bajnoki rangadóra. A gyakorláson megjelent fanatikusok ugyanis kifütyülték az elmúlt hetekben számos kiábrándító eredményt "elért" játékosokat, ráadásul időnként gúnyolódó nóták is elhangoztak. Az egyik transzparensen ez a mondat szerepelt: "Nektek szajhák és pénz, nekünk lemondás, elkeseredés.

A "Leicester hoteljában" készül a csapat

A spanyol főváros kirakatcsapata Jorge Valdano javaslatára a Murcia melletti világhírű és roppant népszerű La Mangán készül a derbire. A helyszínválasztás kissé pikáns, hiszen nemrég a Leicester City futballistái éppen ezen az üdülőhelyen keveredtek szex-botrányba. (A luxushotelben egyébként egy szoba egy éjszakára, 400 euróba kerül.)

"Megértem az emberek dühét. A madridi szurkolók csak a győzelmeket tartják elfogadhatónak. Ígérem, szombattól minden más lesz, nagy győzelmet aratunk az Atlético felett" - mondta Roberto Carlos. "Nyugodtak vagyunk, bár megértjük a drukkereket. Tesszük a dolgunkat, továbbra is esélyesek vagyunk a bajnoki aranyéremre. Harmincegy éves vagyok, tudom, hogy mit kell tennem. Az pedig, senkire sem tartozik, hogy mit csinálok a szabadidőmben - szögezte le a brazil védő, akit Ronaldóval együtt az állítólagos félrelépései miatt a bulvárlapok által támadott Beckham állandó partitársának tart a spanyol sajtó.

A húszévesek nyugtatták le Raúlékat

A spanyol Cadena Ser rádióállomás szerint a brazil hátvéd már előszerződést kötött a Chelsea-vel. Noha szerződése csak 2005-ben jár le a királyi gárdánál, már előlegként kapott kétmillió eurót.

A gyenge szereplés a játékosok idegeit is kikezdi (csak úgy, mint egy évvel korábban a Bayern München esetében). A keddi edzésen Michel Salgado lehordta a csapatkapitány Rault, mert véleménye szerint, nem csinál semmit. A spanyol válogatott gólkirálya ezután lökdösődni kezdett a védővel, végül két fiatal, Jordi és Borja választották szét őket.

Solari és Figo is megsérült az edzésen

Az edzés ugyan folytatódott, de a hangulat nem lett jobb, minek következtében előbb Solarit rúgták le, majd az edzés utolsó perceiben Pavon lépett oda Figónak, aki sántikálva hagyta el a játékteret. Mindkét játékosnál sípcsontzúzódást állapítottak meg az orvosok.

A Real Madrid idén nagy tervekkel vágott neki a szezonnak. Egy hónappal ezelőtt aztán a Spanyol Kupa fináléjában a Real Zaragoza hosszabbítás után 3-2-re verte a favorit fővárosiakat, majd a Bajnokok Ligájától kényszerült búcsúzni a csapat, az előzőleg lesajnált Monaco ellenében. A Primera Divisiónban pedig vasárnap 3-0-ás vereséget szenvedett hazai pályán az Osasunától, s emiatt visszacsúszott a második helyre az FC Valencia mögé.