Ágnes
-1 °C
2 °C

Magyarország-Japán 3-2

2004.04.25. 15:29
Először nyert hazai pályán Matthäus vezetésével a futballválogatott. Huszti büntetője döntött.
Vasárnap kora délután Zalaegerszegen fogadta a magyar futballválogatott Japán idegenlégiósok nélkül felálló nemzeti csapatát.

Jól kezdődött a második félidő

Az első félidő eseménytelensége után szórakoztató második félidőt láthatott a közönség. Lothar Matthäus gárdájának Kuttor szerzett vezetést az 53. percben, az előre húzódó védő egy bal oldali szabadrúgás után ügyesen megelőzte a japán kapust és sípcsontjával irányította a labdát a hálóba (1-0).

Fölényben játszottak a magyarok és negyedórával később meg is duplázták az előnyüket. Egy újab bal oldalról beívelt szabadrúgást Juhász Roland remek fejessel továbbított a jobb felső sarokba (2-0).

Két perc, két kapott gól

A Matthäus gárda ekkor viszont kiengedett és a kilencvenes évek válogatottjait idézve két perc alatt két gólt is bekapott. Tizenöt perccel a lefújás előtt egy gyors japán kontra végén Miura passza után a kétségbeesetten menteni igyekvő Kuttor nem érte el a labdát, s Tamada tizennégy méterről a hálóba lőtt (2-1).

Pillanatokkal később egy hosszúnak tűnő japán átadásra rosszul mozdult ki Szűcs, s Kubo hét méterről könnyedén passzolt az üres kapuba (2-2).

A bíró is segített

A hajrában ismét erősítettek Lipcseiék, és a hosszabbításban sikerült megnyerniük a meccset. A tíz perccel korábban beállt Torgelle remek műesését megette a bíró és mivel a magyar cserecsatár a büntetőterületen dobta föl magát, tizenegyest ítélt. A fiatal Huszti vállalta el a pontrúgást és higgadtan a bal alsó sarokba helyezte a labdát.

A tavaly decemberben kinevezett szövetségi kapitánnyal, Lothar Matthäusszal először nyert hazai pályán a válogatott.

A játékosok viszont a győzelem ellenére sem pihenhetnek, szerdán a Népstadionban Brazília lesz az ellenfél.

Jegyzőkönyv
Magyarország-Japán 3-2 (0-0)
Zalaegerszeg, 5000 néző, v.: Edo Trivkovic (horvát)
gólszerzők: Kuttor (53.), Juhász (67.), Huszti (92., 11-esből) illetve Tamada (75.), Kubo (77.) sárga lap: Simek (11.), Lipcsei (85.), Kuttor (90.)