Géza
-11 °C
-4 °C
Curling
ma 01:00

Jegyek ötszörös áron a magyar-brazilra

2004.04.26. 14:43
Az internetes apróhirdetések közül a napokban számos ajánl belépőt a szerdai magyar-brazil barátságos mérkőzésre. A jegyűzérek némelyike harmincnégyezer forintot is elkér a hatezer-ötszázas helyért, a legdrágább ajánlat azonban elérte a negyvenezret is - igaz utóbbira még licitálni is kell.
Régen előzte meg akkora érdeklődés a magyar labdarúgó-válogatott aktuális fellépését, mint a szerdán sorra kerülő, Brazília elleni mérkőzést. Ez a megkülönböztetett figyelem minden bizonnyal nem Lipcseinek és Kuttornak, sokkal inkább Kakának és Ronaldinhónak szól.

Már csak a neten van jegy

Érdeklődésünkre a Népstadionban és az IBUSZ-nál is azt az információt adták, hogy a szerdai összecsapásra a jegyek már a múlt héten elfogytak, nem érdemes már sorba állni. A kereskedelmi rádiókban még hozzájuthatunk a belépőkhöz: az elmúlt napokban a különböző gagyi játékok győztesei még nyerhetnek belépőt.)

Azonban azok se csüggedjenek, akik nem notórius rádióhallgatók és még nincs jegyük. Az interneten meglepően sokan kínálják eladásra jegyüket, nem kis felárral. Számos oldalon a kettes szektorba szóló jegyek jelentik a "slágert", ide 15 és 30 ezer forint között kínálják a belépőket. Akadnak akik "mindössze" a normál ár duplájáért árulják belépőjüket, de vannak olyan "sportemberek" is, akik az ár ötszöröséért - harmincnégyezer forintért - adják a tikettet.

Az edzés ingyenes

Ennek ellenére néhány helyen még árában is fellelhető egy-két gazdátlan tikett, de több hirdetésben már licitálni kell a jobb helyekre - mint például a VIP-páholyra -, az induló alap van, ahol eléri a negyvenezer forintot.

A Puskás Ferenc-stadion középtribünjének valamennyi szektora kinyitható a nagy érdeklődéssel várt találkozóra, így teltház esetén mintegy 44 ezren láthatják a helyszínen a világbajnok dél-amerikai válogatott vendégjátékát. A brazilok keddi edzése ugyanakkor nyilvános lesz lesz, melyre a belépés ingyenes.