Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Matthäus a totón egyesre venné a brazil-meccset

2004.04.27. 12:19
Annak ellenére, hogy már Lothar Matthäus is látja a magyar és a nemzetközi futball közötti különbséget, a magyar szövetségi kapitány győzelmet vár a világbajnok brazilok elleni összecsapástól.
"A klubok évek óta nem értek el jelentősebb sikert a nemzetközi porondon, ennek pedig hű tükre a válogatott. Nincs nemzetközi szinten is magasan jegyzett magyar játékos, ennek az okai a világ végén vannak. Azonban mi nem nézünk hátra, csak előre, így bizakodva várjuk a brazilok elleni összecsapást" - mondta Lothar Matthäus a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a szerdai, brazilok elleni meccset beharangozó sajtóreggelin.

'Nem akarok látni defenzív játékost'

A német szakember úgy érzi, nem lesz egyszerű helyzetbe hozni a magyar focit, de a japánok elleni vasárnapi győzelemből lehet erőt meríteni, ugyanis a világranglistán ötven hellyel előrébb rangsorolt ellenfelet múltunk fölül. "Sokan fáradtak voltak a japán meccs után, de ez így volt jó" - mondta. "A brazilok ellen nem akarok látni egy olyan játékost sem, aki defenzíven játszik. Lisztes sérülése mindenkit sokkolt, de ez benne van a futballban. Nélküle is kőkeményen dolgoztunk és a saját nívónk miatt is keményen kell küzdenünk" - latolgatta az esélyeket.

A Tippmix a brazilok sikerét ígéri
Ha a totón nem is, a Tippmixen fogadhatna a magyar válogatott kapitánya a szerdai mérkőzésre. Igaz, a Szerencsejáték Rt. nem úgy kezeli az összecsapást, mintha fix egyes lenne, így a hazaiak sikerében bízók jelentős pénzt nyerhetnek. A mérkőzés végeredményére csak ötös kötésben lehet fogadni, és a brazil győzelem 1,25-szörös, a magyar diadal 5,7-szeres pénzt hozna, míg a döntetlent 3,6-os oddsszal lehet megtenni. A hendikepes fogadást - 1-0-s magyar előnyről indulva - már hármas kötésben is meg lehet tenni; a Matthäus-csapat győzelme még így is több mint háromszoros nyereményt eredményezne, a braziloké 1,7-szerest. A legnagyobb összeget - a feltett pénz 33-szorosát - természetesen azzal kasszírozhatnák a fogadók, ha a magyar csapat félidei brazil vezetés után nyerne, de 28-szoros odds vonatkozik arra az esetre is, ha magyar előny után győznek végül Ronaldinhóék.
Újságírói kérdésre válaszolva Matthäus elmondta: Ha totómeccs lenne a magyar-brazil, ő az egyest játszaná meg. "Mindig a hazaira kell fogadni" - tette hozzá. Azt azonban sajnálja, hogy csak ilyen kis stadionunk van, mert erre a meccsre "hat nullás" számjegyű belépőt is ellehetett volna adni.

A német szakember úgy érzi, neki már nem kell senkinek bizonyítania, ő csak saját magának akar megfelelni. "Amikor kineveztek, akkor az volt a cél, hogy kijussunk a 2006-os vb-re. Ez azóta sem változott, viszont látom, hogy sokkal több és keményebb munkára van ehhez szükség. A legnagyobb baj az, hogy nem tölthetek elég időt a játékosaimmal, így érthetően még nem érzik teljes egészében, mit is akarok megvalósítani. Ennek ellenére, ha mindenki kihozza magából a száz százalékot, elég agresszívek leszünk, és időben ott leszünk, ahol kell, sikert érhetünk el" - mondta. Ez azért is fontos, mert mintegy húsz ország négyszáz újságírója lesz jelen a találkozón.

Két tévé is adja a meccset

A találkozót az RTL Klub élőben közvetíti, míg a Duna TV felvételről sugározza 22 óra 50 perctől. A kereskedelmi csatornánál szakkomentátor Verebes József lesz, míg a stúdióban az 1986-os találkozón gólt szerző Kovács Kálmán lesz a szakértő. A csatorna huszonöt kamerával készül az összecsapásra és a kispadok mellett is lesz két riporterük. A Duna TV-ben az 1966-os találkozón gólt szerző Mészöly Kálmán lesz a szakkommentátor.