Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Tóth Ivett
szerda 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Lisztes szerint egy százalék esélye van a Bayernnek

2004.05.03. 19:47
A múlt hétvégi Bochum elleni bajnoki találkozón megsérült Lisztes Krisztián pénteken már elhagyhatja a kórházat, és tervei szerint ott lesz csapata szombati, müncheni rangadóján. "Kilencvenkilenc százalék, hogy miénk lesz a bajnoki cím" - jelentette ki a Sport1 Helyzet című műsorában.
Három fordulóval a Bundesliga befejezése előtt a Werder Bremen továbbra is vezeti a tabellát, hat pont az előnye a címvédő Bayern Münchennel szemben. A csapat magyar középpályása, Lisztes Krisztián április 25-i elülső keresztszalag-szakadása miatt nem lehetett a pályán társaival, de tervei szerint a lelátón helyet foglalhat.

Nem akarják kihasználni

A Sport1-nek adott interjújában elmondta, hogy elkezdődött rehabilitációja, gyógytornára és konditerembe jár, pénteken már el is hagyhatja a kórházat, ami nem mellékesen egy ötcsillagos szálloda. "Estefelé még vannak fádalmaim, nem tudok úgy aludni, ahogy korábban" - mondta.

A szerződéséről szólva kifejtette: még nem látta, mi szerepel a brémai vezetők által sérülésének másnapján megelőlegezett kontraktusban. (Korábban volt arról szó, hogy elhagyja a zöld-fehéreket, és Olasz- vagy Spanyolországban folytatja.) Tisztában van ugyanakkor azzal, hogy a kórházi ágyról nehezebb jó feltételeket kialkudni. Bízik viszont abban, hogy nem akarják anyagilag kihasználni, egyszersmind méltányolják eddigi mérkőzéseit és a sérülését.

Öt hónap után térhet vissza - jó esetben

Nem titkolta, a Bayern vezetői és játékosai mindent lehetséges eszközt bevetnek a lélektani hadviselésben - elsősorban nyilatkozatokra gondolt -, ami az utóbbi években sikerre is vezetett. "Kilenckilenc százalékig biztos vagyok a bajnoki címünkben, mert a csapatnak van tartása, és nem tudnak bennünket megfélemlíteni" - összegzett.

Lisztesnek előreláthatólag öt hónapot kell kihagynia, vagyis októberben térhet vissza a pályára, vagyis Bajnokok Ligája mérkőzéseken akár már számíthatnak rá.