Piroska
-2 °C
5 °C

Maradona dollár tízezrekért nyilatkozott

2004.05.03. 13:46
Az elmúlt évszázad legjobb labdarúgójának választott Diego Maradonát két hétig kezelték szív és tüdőpanaszókkal kórhárban. Miután kijött, több tízezer dollárért vállalt fellépést egy argentin pletykaműsorban.
Diego Maradona, az argentin futballbálvány állítólag közel 67 ezer eurónak megfelelő 80 ezer dollárt kapott egy televíziós interjúért, amelyet röviddel a kórház elhagyása után készítettek vele, s a Clarin című lap beszámolója szerint a szívroham miatt kezelt csodacsatár emellett két órát és egy golfmobilt is kért az interjú fejében - számolt be a lap.

Az interjút a televíziós pletykaműsorok egyik veteránja, a szőkére festett hajú és többszörösen felvarrt arcú Susana Gimenez készítette Maradonával egy Buenos Aires melletti vidéki házban. Az újságírónő készségesen "alájátszott" az interjú alanynak, Maradona pedig "rájátszott" rajongóinak érzelmeire.

"Láttam a halált" - jelentette ki drámai gesztusok kíséretében a 43 esztendős futballsztár és hozzátette, hogy amikor szív és tüdő problémákkal a főváros egyik klinikájának intenzív osztályán feküdt, "haldokolt és az élete csak egy hajszálon függött". Beszéd közben artikulációs nehézségekkel küszködve köszönetet mondott mindazoknak, "akik imádkoztak érte". Végül átölelték egymást és Maradona elment golfozni.

Az interjú során Maradona kitért jövőbeni terveire is. Elmondta, hogy még egy hétig egy barátjának vidéki házában szándékozik maradni Buenos Aires közelében, azután pedig elutazik Olaszországba és Kubába, ahol "dolga van". Amióta 2000-ben kis híján meghalt kábítószer-túladagolás következtében, Maradona Kubában volt elvonó kúrán, és ott is töltötte a legtöbb időt.