Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

Mindkét kupadöntőben lesz francia csapat

2004.05.07. 09:57
Az idei szezon a francia csapatok feltámadását hozta a nemzetközi futballkupákban: a Monaco szerdai BL-döntőbe jutása után csütörtök este a Newcastle hazai legyőzésével a Marseille jutott az UEFA-kupa döntőjébe. Ellenfele a spanyol Valencia lesz, amely a honfitárs Villarealt győzte.
Elsőként az Olympique Marseille jutott be a döntőbe a labdarúgó UEFA Kupában, miután az idegenbeli 0-0-át követően hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Newcastle Unitedet.

A meccs hősének ezúttal is az elefántcsontparti Didier Droba bizonyult, aki az első félidőben egy pazar szóló végén, a második játékrészben pedig egy kapáslövés után volt eredményes, megszerezve ezzel tizedik és tizenegyedik európai kupa-gólját ebben az idényben.

Spanyol szokásnak megfelelően késő este dőlt el, hogy a Valencia lesz az Olympique Marseille ellenfele a május 19-ei göteborgi fináléban. A bajnokság listavezetője az idegenbeli 0-0-át követően csütörtökön hazai környezetben 1-0-ra legyőzte a Villarreal csapatát. A gól tizenegyesből esett: Mistát lökték fel a tizenhatoson belül, és ő értékesítette a megítélt büntetőt.

UEFA-kupa, elődöntők
Villarreal (spanyol) 1-0 (1-0)
g: Mista (16., 11-esből)
Továbbjutott: a Valencia 1-0-ás összesítéssel
Olympique Marseille (francia)-Newcastle United (angol) 2-0 (1-0)
gól: Drogba (18., 82.)
Továbbjutott: az Olympique Marseille 2-0-ás összesítéssel
A fináléra május 19-én kerül sor Göteborgban.