Gerzson
-3 °C
3 °C
Keszler Andrea
ma 11:39
Keszler Andrea
Rövidpályás gyorskorcsolya

Milliókkal gazdagodnak Lisztesék

2004.05.10. 18:38
A német labdarúgó-bajnokság megnyerése a szakmai sikerek mellett anyagilag is sokat jelent Lisztes Krisztián csapata, a Werder Bremen számára: a Bajnokok Ligája indulással minimum 3,7 millió euróra számíthat a klub, a német futball-ligától 15 milliót kap.
A német labdarúgó-bajnokság megnyerése a szakmai sikerek mellett anyagilag is sokat jelent Lisztes Krisztián csapata, a Werder Bremen számára.

Közel húszmillió euró már biztos

A Bajnokok Ligája indulással eleve 3,7 millió euróra számíthat a klub.

"Eddig még nem vizsgáltuk meg részletesen a számokat, de biztos, hogy nem járunk rosszul" - mondta Manfred Müller, a brémaiak marketingigazgatója.

A ligától (DFL) a tv-pénzek elosztásának rendszere alapján 15 millió eurót kap a Werder, mivel 21 fordulóban állt az első helyen. Ez az összeg hárommillióval több, mint egy középcsapat esetében.

Ráadásul az együttes a Német Kupa május 29-iki berlini döntőjében is esélyesként lép pályára a másodosztályú Aachen ellen.

A bevételek így megteremtik a biztos anyagi hátteret Klaus Allofs sportigazgató számára az új játékosok szerződtetéséhez. Frank Fahrenhost (Bochum), Miroslav Klose (Kaiserslautern) és Gustavo Nery (Sao Paulo) mellett még két, nemzetközileg ismert futballistát szeretne igazolni Thomas Schaaf vezetőedző. Az egyik kiszemelt a török Bastürk Yildiray (Bayer Leverkusen), a másik Daniel Jensen (Real Murcia).

Távozik a gólkirály

Igaz, az erősítések mellett kulcsemberek távoznak, a gólkirályjelölt brazil Aílton, valamint a szerb-montenegrói Mladen Krstajic a Schalke 04-nél folytatja németországi pályafutását.

Természetesen már elkezdődtek a szombati bajnoki ünneplés előkészületei is. A Leverkusen hazai elleni találkozóra meghívták Rudi Völler szövetségi kapitányt, aki 1982 és 1987 között játszott Brémában. A fieszta a stadion után a tanácsháza előtt folytatódik, ahová 25 ezer szurkolót várnak.