Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Újabb Benfica-játékos esett össze

2004.05.11. 18:54
A keddi tréning után összeesett a Benfica juniorcsapatának egyik futballistája, Bruno Baiao. Fehér Miklós egykori klubjának 18 éves játékosa az utcán lett rosszul, majd kritikus állapotban szállították kórházba. Esete megegyezik a magyar csatár halálának körülményeivel.
A keddi tréning után összeesett a Benfica juniorcsapatának egyik futballistája, a 18 éves játékost kritikus állapotban szállították kórházba.

Fehér a pályán, Baiao az utcán lett rosszul

A középpályás Bruno Baiao az edzést követően egy kávézóba sietett, és éppen a mobiltelefonján beszélt, amikor váratlanul elvesztette az eszméletét.

A fővárosi együttes magyar csatára, a 25-szörös válogatott Fehér Miklós január 25-én, a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában a pályán esett össze, majd a klinikára szállítást követően meghalt. A vizsgálatok szerint a 24 éves labdarúgó természetes okok miatt vesztette életét.

A magyar csatár szívmegnagyobbodás miatt halt meg

A Győri ETO, a Porto, a Salgueiros és a Braga korábbi játékosánál a boncolás után mérsékelt szívmegnagyobbodást állapítottak meg az orvosok, vérében alkohol, drog, gyógyszer és szteroid nyomait nem találták.

A szakemberek eleinte szívinfarktusra gyanakodtak, de nem tudtak egyértelműen állást foglalni. A boncolást követően került sor a szövettani elemzésekre: a portugál orvosszakértők szerint veleszületett szívrendellenesség állhat Fehér halálának hátterében.