Zsuzsanna
-3 °C
3 °C
Jászapáti Petra
kedd 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Hrutka János lett a válogatott új igazgatója

2004.05.11. 17:56
Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja szerint Magyar Zoltán helyett Hrutka János lesz a válogatott új technikai igazgatója. A Fradi és a Kaiserslautern egykori hátvédje feltehetően azonnali hatállyal munkába lép, mert ő szervezi a csapat júniusi kínai és németországi vendégjátékát.
A magyar válogatott januárban kinevezett új kapitánya, Lothar Matthäus döntése értelmében a válogatott új technikai igazgatója, Hrutka János lett. A Fradi és a Kaiserslautern egykori hátvédje tavalyelőtt, 28 évesen hagyta abba az aktív labdarúgást, és a Képes Sportnak adott interjújában elismerte: ő is a részese volt, hogy a német szakvezető Magyarországra kerüljön. (Bár információink szerint három telefonjába került, amíg az elnökhöz eljutott.)

A Rudiként becézett játékos nemrégiben jelentetett meg egy könyvet "Ha én ezt a klubokról elmesélem" címmel, amelyikben leírta, miért ért véget idejekorán karrierje. (Sokak szerint ehhez köze volt annak is, hogy kitudódott: a Fradinál 93 millió forintot keresett.)

Hrutka menedzserként dolgozott ez idáig, bár cégének honlapján referenciaként egyetlen futballista sem szerepel, csupán az igen tehetséges jégkorong kapus, Hetényi Zoltán látható rajta. Matthäus szerint azonban ő lehet a megoldás arra, hogy a nemzeti tizenegy teljesítse a célját, és ott legyen a következő, németországi világbajnokságon. A döntést az egykori aranylabdás hozta, Magyar a korosztályos válogatottaknál tevékenykedhet tovább.

A Lauternnel német bajnok játékos "székfoglalójában" így értékelt a szövetség honlapján: "célom, hogy tökéletes háttért teremtsek a válogatottnak, s azt gondolom, ebben segít futballista múltam, hiszen jól tudom, mire van szüksége egy játékosnak." Hrutka a menedzserirodájánál eddig betöltött pozíciójáról egyszersmind le is mondott.

A válogatottnál 13 éven át ténykedő Magyar az Indexnek nem kívánta kommentálni a hírt.