Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Matthäust Isztambulba csábítják

2004.05.13. 20:04
Török lapok kész tényként kezelik, hogy a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nyártól a Besiktas csapatának edzője lesz.
Isztambulban már kész tényként kezelik, hogy az ősszel az UEFA-kupában induló Besiktas labdarúgócsapatának kispadját a nyártól Lothar Matthäus veszi át - írta Nemzeti Sport online kiadása csütörtökön török lapértesülésekre hivatkozva.

Az török elitklub elnöki tisztségéért éppen most folyik a kampány, és az egyik jelölt a magyar válogatott szövetségi kapitányát szerződtetését ígéri megválasztása esetére. A Milliyet című lap úgy tudja, a szerződést is aláírták, Matthäus csupán az érdeklődést ismerte el, cáfolta, hogy bármit aláírt volna az isztambuli egylettel.

A válogatott kapitánya korábban is hangsúlyozta, kitölti kontraktusát a magyar nemzeti együttes élén, és kivezeti azt a 2006-os németországi világbajnokságra. Mindemellett hangsúlyozta, hogy jól érezte magát Belgrádban, és ha megváltozna a Partizan klubvezetése, visszatérne.

Lothar Matthäus előző állomáshelye a szerb Partizan Beograd volt, ahonnan tavaly decemberben, bajnoki cím és Bajnokok Ligája-szereplés után távozott. Akkor a német szakember sokáig cáfolta, hogy elhagyná Belgrádot Budapest kedvéért.