Vince, Artúr
-6 °C
2 °C

Fehérnek ajánlotta a kupagyőzelmet a Benfica edzője

2004.05.17. 11:32
Fehér Miklós januári halála után vasárnap a portugál Benfica csapatának újabb labdarúgója vesztette életét furcsa körülmények között. A tizennyolc esztendős Bruno Baiao, aki kedden, edzés után lett rosszul, reggel hunyt el a kórházban, de délután lejátszották a Porto elleni kupadöntőt.
Jose Antonio Camacho, a Benfica labdarúgócsapatának vezetőedzője a klub azon két játékosának ajánlotta együttese vasárnapi kupagyőzelmét, aki idén elhunyt. "Ez a diadal Fehér Miklósé és Bruno Baiaoé is" - mondta a spanyol szakember, miután a lisszaboni gárda a Portugál Kupa fináléjában hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a Bajnokok Ligája-döntős FC Portót.

Fehér, a magyar válogatott csatára január 25-én, egy bajnoki mérkőzés közben összeesett, és röviddel később meghalt, míg a junioroknál szereplő Baiao múlt kedden, edzést követően lett rosszul, és vasárnap hunyt el.

A 18 esztendős Bruno Baiăo a tréninget követően a szerződése meghosszabbításáról tárgyalt telefonon, amikor összeesett.

Hiába szállították azonnal korházba szív- és légzési zavarokkal, kómába esett és már nem is tért magához vasárnap reggeli haláláig. A tragédia után a Benfica-Porto kupadöntő egyperces néma tiszteletadással kezdődött.