Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Kahn nélkül játszik a Bayern Győrben

2004.05.18. 11:00
Huszonhat év után látogat ismét Magyarországra a tizennyolcszoros német bajnok Bayern München. Az este hat órakor kezdődő győri összecsapáson a nagy sztárok két kivétellel - Kahn, Lizarazu - pályára lépnek, a Győrnek már egy tisztes vereség is alighanem siker lenne. A Bayern szombaton a Freiburggal mérkőzik a Bundesluga második helyéért, egyszersmind a Bajnokok Ligája főtáblájáért.
Túlzás nélkül lehet állítani, hogy a legpatinásabb német csapat, a tizennyolcszoros bajnok Bayern München vezetőit nem hozza lázba a Győr elleni délutáni meccs, de könnyen elképzelhető, hogy hasznos számukra a magyarországi kiruccanás, hiszen addig sem kell a német sajtó rendelkezésére állni.

Edzőkérdés és harc a második helyért

A német média ugyanis nap mint nap az edzőkérdéssel foglalkozik, miszerint Ottmar Hitzfeld valóban elhagyja-e a klubot, a Real Madridnál folytatja-e, és tényleg Felix Magath lesz-e az új szakvezető. A nyilatkozatok sorra születnek, hogy a Dortmunndal és a Bayernnel is Bajnokok Ligáját nyerő tréner még egy évig marad, csak ezt alig hiszi el bárki is.

A klub honlapján egy cikk említi a győri vendégjátékot, ebben a pályaedző, Michael Henke elmondja, hogy a Stuttgart elleni vereség óta - Szabics Imre két gólt és egy gólpasszt adott a 3-1-re végződő találkozón - hétfőn találkozott először a keret. "Aki egészséges ott lesz Győrben" - hangsúlyozta. (A Nemzeti Sport ugyanakkor úgy tudja, Oliver Kahn nélkül érkezik a német társulat.)

Lizarazu biztosan hiányzik

Annyi biztos: a világ- és Európa-bajnok francia Bixente Lizarazu nem lép pályára a Rába-partján, mert ő a válogatottjával készül a szerdai brazilok elleni FIFA centenáriumi meccsére. Az ugyancsak francia Sagnol viszont itt lehet, lényegében csak rajta múlik, hogy felül-e a társaival együtt a repülőgépre.

Hasonló bemutató találkozón Bayern a múlt héten a Goslar ellen játszott, és 10-1-es győzelmet aratott. Nyilvánvalóan szégyen lenne, ha most is kialakulna ez a különbség, de erre Hitzfeld szerint sincs sok esély, mert a Győrt erősebbnek tartja, mint a Goslart. Még akkor is, ha kedden várhatóan a cseresor is lehetőséget kap.

Bayern-mez ajándékba

Az edző kiemelte még, hogy Deisler mellett - a németek egyik legtehetségesebb játékosa néhány hónapot idegszanatóriumban töltött - végre a horvát Robert Kovacot is játékban láthatja, mert végső soron ez a meccs célja.

A hatkor kezdődő, az MTV által közvetített találkozón a belépőt váltók egy eredeti Bayern-mezt is kapnak ajándékba. A politikai elit több prominens képviselője is megtekinti az összecsapást, ami az Audi nélkül nem jöhetett volna létre.