Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Barthez szerint Collina tönkretette az UEFA-kupa döntőjét

2004.05.20. 13:32
A Valencia Marseille elleni győzelmével (2-0) végződött UEFA-kupa döntő után Fabian Barthez kiállítása és az azt követően megítélt büntető foglalkoztatja a feleket. A vétkes szerint Collina ítéletével tönkretette a mérkőzést. A spanyolok edzője saját együttesét dicsérte: a bajnokság megnyerése után újabb diadalt arató Rafa Benítez szerint csapatként voltak ennyire jók.
"Collina tönkretette a mérkőzést. Valóban szabálytalankodtam az esetnél, de minden olyan gyorsan történt. A játékvezető nem gondolta át a dolgokat, mielőtt kiállított. El tudom fogadni a vereséget, de az ilyen dolgok kikészítenek" - kommentálta a szerda esti, göteborgi UEFA-kupa-döntő egyik kulcsmomentumát a főszereplő Fabien Barthez. A Marseille világ- és Európa-bajnok kapusa az első félidő hosszabbításában a 16-oson belül elkaszálta a gólhelyzetben kilépő valenciai Mistát.

Az egymás után hatszor a világ legjobb játékvezetőjének választott Pierluigi Collina azonnal a tizenegyesre mutatott és kiállította a vétkes Barthezt.

A kapus nem leplezte csalódottságát, de az ellenfél edzője, Rafa Benítez szerint egyáltalán nem volt túlzás az olasz bíró ítélete.

"A kispadról is világos volt, hogy ezért kiállítás és tizenegyes jár, mert egyértelmű gólhelyzetben történt a szabálytalanság" - mondta a Valencia trénere, aki elismerte: a kiállítás segített csapatának a maga javára fordítani a mérkőzést.

Saját együtteséről sem feledkezett meg Benítez: "Vannak nagy játékosaink, de mindenekelőtt csapat vagyunk, mindenki számíthat a másikra". A két BL-döntőben is elbukó Hector Cúper távozása után érkezett valenciai edző már két bajnokságot és UEFA-kupát nyert együttesével. Mint mondta, most újabb céljaik vannak a következő szezonra: a Valencia ősztől a BL-ben indul.

A marseille-i elnök, Christophe Bouchet levélben fordul az UEFA-hoz Pierluigi Collina játékvezető ténykedése miatt. "Lennart Johansson UEFA-elnök mellett néztem a mérkőzést, ő is meghökkent a piros lapnál" - mondta az OM első számú vezetője a L'Equipe-nek. Bouchet hozzátette: meglepődött Collina meccs utáni viselkedésén is.

"Szinte egyenként köszöntötte a Valencia játékosait, Amadeo Carbonit majdnem meg is puszilta. A spanyolok pedig megtapsolták őt. Ezeket a tényeket is megemlítem majd a levelemben" - jegyezte meg az elnök.

UEFA-kupa, döntő
FC Valencia (spanyol)-Olympique Marseille (francia) 2-0 (1-0)
Göteborg, 43 ezer néző, v: Collina (olasz)
Gólszerzők: Vicente (45+2., 11-esből), Mista (58.)
Kiállítva: Barthez (45+1.)