Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Csütörtök fél tízkor játsszák az utolsó futballfordulót

2004.05.20. 13:16
Továbbra sincs végleges döntés a labdarúgó Arany Ászok Liga utolsó fordulójának pontos időpontjáról. Csak a hétvégi meccsek után döntenek a hirtelen nagyon izgalmassá vált első osztályú bajnokság hajrájáról, de az már biztos, hogy a szerdai BL-döntő miatt csütörtökön játsszák a felsőházi rájátszás találkozóit - várhatóan este fél tíztől.
A labdarúgó bajnokság izgalmas véghajrája miatt, a hétvégi mérkőzéseket követően, hétfőn dönt a Magyar Labdarúgó Liga versenybizottsága arról, mikor kerül sor az NB I felsőházában az utolsó forduló találkozóira. Annyi biztos, hogy a Bajnokok Ligája szerdai döntőjét kikerülendő, csütörtökön és egy időben kezdődik a három összecsapás.

Mint arról az Index már korábban beszámolt róla, a dobogós helyezésekről döntő Ferencváros-Debrecen, MTK-Újpest és Balaton-Sopron meccsek, az RTL Klub kérésére 21:30 órakor kezdődnének. Az alsóház meccseit szerdán, egységesen 18 órakor rendeznék. A felsőház meccsei a tévécsatorna szerint nem tudnának konkurálni a BL-döntővel, ugyanakkor egy csütörtöki korábbi kezdés lehetetlen, hiszen a nézettsége nem vetélytársa a Mónika show-nak, vagy a Barátok közt-nek.

Szintén a közvetítéssel kapcsolatos hír, hogy Szieben László MLL-elnök bejelentette: az RTL Klub élt opciós jogával, így az élvonalbeli találkozók a következő idénytől is a kereskedelmi csatorna képernyőjén lesznek láthatók. Az m+ csatornán szereplő bajnokikat az MLL mintegy grátisz kapja, ezek nem képezték az RTL Klubbal februárban kötött szerződés tárgyát. Az akkori megállapodás 2008-ig szól.

Horvát bíró a rangadón
A játékvezetői bizottság döntése értelmében horvát bírók működnek majd közre a vasárnap 11:30-kor kezdődő Újpest FC-Ferencvárosi TC rangadón, a labdarúgó-bajnokság egyik legérdekesebbnek ígérkező összecsapásán. Drigán György, a játékvezetői iroda vezetője az MTI-nek elmondta, a kiemelt mérkőzés kapcsán azért határoztak külföldi bírók felkéréséről, hogy ezzel is biztosítsák a lehető legteljesebb semlegességet. A 31. forduló zárótalálkozóján az április 25-i, zalaegerszegi magyar-japánon (3-2) szerepelt Edo Trivkovic fújja majd a sípot, s őt Zeljko Novoser, valamint Zeljko Grgec segíti. A negyedik bíró Vámos Tibor lesz.