Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Tömegverekedésekkel zárult az osztrák futballbajnokság

2004.05.21. 13:17
Tömegverekedés tört ki csütörtök este Grazban és Salzburgban az osztrák labdarúgó-bajnokság zárófordulóját követően: az utcai harcokban több száz szurkoló vett részt.
A bajnok Grazer AK hívei közül mintegy százan az Admira Wacker - a korábbi válogatott Mátyus János és a juniorkorú Mohl Dávid csapata - otthonából hazatérve (2-1) az Arnold Schwarzenegger-stadion felé indultak, ahol a helyi rivális Sturm Graz a Bregenzet 4-1-re verte, amelyik így meghosszabbította élvonalbeli tagságát. Mindkét együttesben volt magyar játékos, előbbiben Korsós György(a nyártól a Rapidban folytatja), utóbbiban Klausz László.

A Sturm hívei közül mintegy húszan szálltak szembe a túlerőben lévő városi ellenlábasokkal. A rendőrség több személyt őrizetbe vett súlyos testi sértés, hatóság elleni erőszak és rendzavarás miatt. Az őrizetbe vettek és a sérültek száma egyelőre nem ismeretes.

A végeredmény:
1. Grazer AK 72 pont (bajnok)
2. Austria Wien 71
3. SV Pasching 63
4. Rapid Wien 57
5. SW Bregenz 45
6. Admira Wacker 42
7. SV Salzburg 38
8. SV Mattersburg 37
9. Sturm Graz 35
10. Kärnten 32 (kiesett)
Salzburgban a Rapid Wien vendégszereplése okozott fejfájást a helybélieknek. Az 1200 fővárosi drukker komoly kárt okozott a Wals-Siezenheim-arénában - már a mérkőzés előtt is összecsapások voltak -, a botrány miatt a bíró még a rendes játékidő előtt lefújta a mérkőzést (2-0).

A mintegy 200 fős rendvédelmi különítmény 11 szurkolót vett őrizetbe, hét rendfenntartó könnyebb sérüléseket szenvedett. A stadionban egy rakéta begyújtotta a tetőszerkezetet, a balhé még a vasútállomáson is folytatódott.

Az említetteken kívül magyar érdekeltségű csapat még az Austria Wien, amelyik Sáfár Szabolcsot foglalkoztatja, igaz ő kevésszer jutott szóhoz. A Mattersburgban ugyanakkor Fülöp Zoltán kilenc góljával jelentős érdemeket szerzett az újonc gárda bennmaradásában. A klagenfurti Kärntenen viszont még Kabát Péter találatai sem tudtak segíteni, pedig egyszer mesterhármast is elért.