Emőke
-4 °C
9 °C

Mindenki tettre kész az Újpest-Fradi rangadó előtt

2004.05.21. 15:58
Két, jó formában lévő csapat, eltiltott csatárok, horvát játékvezető, rendet garantálő rendőrök. Ezek a legfőbb tényezők a vasárnapi Újpest-Fradi rangadó előtt, mely akár a bajnoki címről is dönthet.
Vasárnap délelőtt a labdarúgó Arany Ászok Liga 31. fordulójában rendezik a bajnokság végeredményét tekintve sorsdöntőnek is nevezhető Újpest-Ferencváros mérkőzést. A jelenlegi listavezető zöld-fehérek és a két pont hátránnyal harmadik helyen álló újpestiek hétvégi találkozója lesz a két csapat 200. összecsapása.

A tavaszi forma alapján a végeredmény szinte megjósolhatatlan. A hazaiak Mészöly Géza irányításával remekül szerepelnek, ugyanakkor hátrányt jelent számukra, hogy támadóik közül Bükszegit eltiltották, Feczesint pedig az MLSZ az U-19-es kerethez rendelte, ezzel kivívva a lila-fehérek haragját.

A túloldalon nem csak a válogatott támadó Tököli nem szerepelhet, de valószínűleg a csapat mestere Pintér Attila sem ülhet le a kispadra, siófoki kiállításának köszönhetően. A Fradi kezd kilábalni, a négymeccses vereségi széria okozta sokkból, és az külön is motiválhatja Lipcseiéket, hogy a Debrecen esetleges szombati vereségével a Megyeri úton lehetnek bajnokok.

Az összecsapás érdekessége, hogy a horvát Edo Trivkovic fújja majd a sípot. A játékvezető sípolt az áprilisi magyar-japán meccsen is, melynek utolsó percében egy teljesen ártalmatlan szituációban fújt be egy tizenegyest a magyar válogatott javára.

A szokásos módon készül a Budapesti rendőr-főkapitányság a vasárnapi Újpest-Fradi összecsapásra - tájékoztatta az Indexet a BRFK sajtósa, de részleteket a kivezénylendő rendőri erőkről nem árult el. A rendőrség bízik abban, hogy a szurkolók "jogkövető magatartást tanúsítanak" és valóban szurkolni mennek, nem balhézni. Annyi bizonyos, hogy a meccs előtt, alatt és után "rend és tisztaság lesz" a Megyeri úton - tette hozzá Kormos Endre alezredes.

Esélylatolgatás
A harmadik bajnokaspiráns, a Debreceni VSC-MegaForce a Balaton FC-t fogadja, s ha az utolsó körben még versenyben akar lenni az elsőségért, akkor mindenképpen győznie kell. A siófokiak csak akkor végezhetnek az élen, ha mindkét meccsüket megnyerik, s a riválisok hibáznak. Ha az FTC győz a Megyeri úton és a Debrecen kikap, a zöld-fehérek már bajnokok. Amennyiben a Ferencváros és a DVSC is begyűjti a három pontot, az utolsó fordulóban egymás között dönthetik el az aranyérem sorsát.