Gertrúd, Patrik
4 °C
4 °C

Újpest FC-FTC 1-0 (1-0)

2004.05.23. 19:03
Az Újpest 1-0-ra nyerte a Ferencváros ellen a labdarúgó NB I 31. fordulójának rangadóját, így a csütörtöki utolsó fordulóban még három csapat, a szombaton a Balaton FC-t legyőző DVSC, az Újpest és a FTC is bajnok lehet.
Az Újpest 1-0-ra nyerte a Ferencváros ellen a labdarúgó NB I 31. fordulójának rangadóját, így a csütörtöki utolsó fordulóban még három csapat, a szombaton a Balaton FC-t legyőző DVSC, az Újpest és a FTC is bajnok lehet.

Rajczi lőtte a gólt

A vasárnap dél körül lejátszott ÚFC-FTC meccsen a hazaiak kezdtek jobban, és a 19. percben Rajczi Péter meg is szerezte a vezetést a lila mezeseknek: Tóth Norbert remek ütemben indított, a csatár pedig magasan elemelte a labdát a kifutó Szűcs mellett a kapu bal felső sarkába (1-0).

Tekintse meg képeinket!
A Fradi erősített Rósa kapufát is lőtt, de a szünetig nem tudott egyenlíteni. A fordulás után az Újpestből Polonkai fejelt kapufát, majd fél órán át szinte helyzet sem alakult ki.

Az Újpest tartotta az eredményt és kontrára játszott, a vendégek pedig nem tudták megbontani az ellenfél védelmét, csupán egyetlen nagy lehetőséget sikerült kialakítaniuk: az ötösön Lipcsei fejelt keresztbe egy beadást, de Gyepes remek helyzetből, az ötös másik sarkáról mellé lőtt.

DVSC, ÚFC vagy FTC?

A hátra lévő alig tíz percet simán kibekkelte a hazai csapat és 1-0-ra - megérdemelten - megnyerte a meccset.

Az újpesti siker miatt nagyon izgalmasan alakul a bajnokság, hiszen a csütörtöki utolsó forduló előtt a DVSC 56 ponttal vezeti a tabellát az 55 pontos ÚFC és az 54 pontos FTC előtt, vagyis a három gárda közül bármelyik végezhet az élen.

A rendőrség szerint nem volt rendbontás
A Budapesti Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a jól megszervezett biztosításnak köszönhetően különösebb rendzavarásra nem került sor a találkozó előtt és után. A vendégszurkolók az Újpest-Városkapu metrómegállótól a lezárt Váci úton, illetve Megyeri úton jutottak el a Szusza Ferenc-stadionhoz, majd ugyanígy távoztak onnan. A BRFK sajtóügyeletese egy szurkoló előállításáról számolt be, ugyanakkor az nb1.hu internetes oldal értesülése szerint az összecsapást megelőzően a vendég szimpatizánsok egy csoportját csak gumibot és könnygáz bevetésével sikerült megregulázni, s több fanatikust őrizetbe vettek.

15%

Dan Brown Eredet

3990 Ft
3392 Ft
15%

Roger Moore Viszlát...

3200 Ft
2720 Ft