Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Jose Camacho lesz a Real Madrid edzője

2004.05.24. 15:24
A 2002-es világbajnokságon a spanyol válogatottat irányító Jose Antonio Camacho lesz a következő idényben a Real Madrid szakvezetője, miután a portugál Queirozt elbocsátották. Camacho a Benficától tért vissza egykori klubjához.
A spanyol labdarúgó-bajnokságban negyedik helyen végzett Real Madrid vezetősége az idény befejezése után azonnali hatállyal felbontotta Carlos Queiroz vezetőedző szerződését.

Öt vereség zsinórban

A portugál szakember az elmúlt nyáron a Manchester Unitedtől - Sir Alex Ferguson másodedzője volt - érkezett a fővárosi együtteshez, ám a madridiak az elmúlt évek egyik leggyengébb szezonját produkálták, miután a bajnokság utolsó fordulójában még a dobogóról is lecsúsztak, és végül csak a negyedikek lettek.

Real történetében példa nélküli, hogy az utolsó hét mérkőzésből mindössze egyet nyert meg, és hatszor vereséget szenvedett. Utolsó öt mérkőzésén valamennyi alkalommal alulmaradt, a zárófordulóban 4-1-es hazai veresége a Real Sociedad ellen különösen megalázó volt.

Trófea nélkül

Emellett egy trófeát sem nyert idén a "világválogatottnak" is nevezett alakulat. A Király Kupa döntőjében a kiesés ellen hadakozó Real Zaragozától szenvedtek vereséget, míg a Bajnokok Ligájában az AS Monaco ellen már a negyeddöntőben búcsúzni kényszerültek. (A kölcsönadott Morientes két gólt lőtt korábbi csapatának.)

Queiroz szerződtetése akkor is rossz húzásnak bizonyult, ha tudjuk, a Real nemzetközi szinten nem jegyzett védőkkel vágott neki a szezonnak. (Az erősítés jegyében gyorsan le is igazolták a Roma védőjét, az argentin Samuelt.) A tavaly nyáron elbocsátott Vicente bel Bosque ugyanis legalább a bajnoki címet megkaparintotta csapatával.

Három hét után most egy teljes idény lehet

A távozó szakembert a portugál FC Benfica spanyol mestere, Jose Antonio Camacho váltja a kispadon. A korábbi szövetségi kapitány - aki két évre kötelezte el magát - 1998-ban három hétig irányította a Realt, ám akkor a vezetőkkel összekülönbözött, és emiatt elhagyta a királyi klubot.