Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Figo bírál, Queiroz kesereg

2004.05.25. 21:54
Luis Figo, a Real Madrid labdarúgócsapatának portugál középpályása szerint mások hibája miatt kellett távoznia Carlos Queiroz vezetőedzőnek.
Luis Figo, a Real Madrid labdarúgócsapatának portugál középpályása szerint mások hibája miatt kellett távoznia Carlos Queiroz vezetőedzőnek.

Nem kapott meg minden segítséget

A szakembert a gyenge eredmények, a kudarcnak számító bajnoki negyedik hely, a Király Kupa döntőjében elszenvedett vereség, és a Bajnokok Ligája-beli negyeddöntős kiesés miatt menesztették hétfőn.

"Queiroz azzal próbált megnyerni mindent, amit a klubtól kapott - mondta Figo. - A legmagasabb szintű profizmussal és elkötelezettséggel végezte a munkáját, amihez nem kapott meg minden segítséget."

Figo bírálta a Real Madrid üzletpolitikáját, a kulcsjátékosok tavalyi kiárusítását és az idényt megelőző ázsiai pénzes "fellépéseket".

"Igazságtalan, hogy menesztettek"

Queiroz is szomorúan nyilatkozott menesztését követően. "Igazságtalannak érzem a döntést, de elfogadom" - mondta, és véleményével elődje, a tavaly nyáron elküldött Vicente del Bosque is egyetértett.

Del Bosque: Velem is ezt csinálták

"Nem lepett meg a döntés, mert velem ugyanezt megcsinálták tavaly, pedig bajnokságot nyertünk. Igazságtalanok, agresszívek és érzéketlenek a Real Madrid vezetői, és ezt nem csak azért mondom, mert annak idején velem nem hosszabbítottak szerződést. A keret egyre csak gyengült és most már kifejezetten gyenge."

Quierozt egyébként a portugál FC Benfica spanyol mestere, Jose Antonio Camacho váltja a kispadon.

"Camacho a legjobb választás"

"Camachóra nehéz feladat vár, a klub sokat vár tőle és nem hibázhat - tette hozzá Del Bosque. - Ugyanakkor ő kitűnő edző, és a lehető legjobb választás a Real Madrid részéről."

A korábbi szövetségi kapitány - aki két évre kötelezte el magát - 1998-ban három hétig irányította a Realt, ám akkor a vezetőkkel összekülönbözött, s emiatt elhagyta a királyi klubot.