Piroska
-2 °C
5 °C

Tököli játszhat az utolsó fordulóban

2004.05.25. 18:22
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága kedden visszaadta a pénteken három mérkőzésről eltiltott Tököli Attila játékjogát, így pályára léphet csütörtökön az Arany Ászok Liga bajnoki címéről döntő Ferencváros-Debreceni VSC-MegaForce rangadón az Üllői úton. A mérkőzést külföldi sztárbíró, a szlovák Lubos Michel dirigálja.
A Magyar Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága kedden visszaadta a pénteken három mérkőzésről eltiltott Tököli Attila játékjogát, így pályára léphet csütörtökön az Arany Ászok Liga bajnoki címéről döntő Ferencváros-Debreceni VSC-MegaForce rangadón az Üllői úton.

Új eljárás a Tököli-ügyben

A támadót múlt szerdán Siófokon kiállította a játékvezető: Tökölinek a meccs lefújása után adott piros lapot Kassai Viktor játlkvezető, akivel már tavaly is akadt gondja a támadónak. A klub azonban a pénteki döntés után a futballista meghallgatását kérte az fb-től. Ez megtörtént kedden, s az MLL bizottsága ezután úgy döntött, hogy új eljárást rendel el, és június 8-án hozza meg határozatát.

A Siófokon a kispadtól elküldött ferencvárosi vezetőedző, Pintér Attila ügyében is június 8-án döntenek. A fegyelmi bizottság kedd délután hallgatta meg a trénert, de a döntéshozatalon rajta kívül a találkozó negyedik játékvezetőjének is meg kell jelennie.

A tavalyi UEFA Kupa-finálé bírója fújja a sípot

A mérkőzéshez kapcsolódó további fontos információ még, hogy igazi sztárjátékvezető, a szlovák Lubos Michel vezeti a találkozót.

A 36 éves Michel az egyik legelismertebb FIFA-bíró, hiszen 2002-ben a Manchester United-Bayer Leverkusen Bajnokok Ligája-elődöntőt dirigálhatta, míg tavaly - pályája eddigi csúcsaként - az FC Porto-Celtic Glasgow UEFA Kupa-döntőt vezette.

A Magyar Labdarúgó Szövetség játékvezetői bizottsága a bajnoki cím szempontjából szintén nagyon fontos MTK-Újpest találkozóra is külföldi bírót kért fel. A Puskás Ferenc-stadionban sorra kerülő mérkőzésen a szerb Dragomir Tanovic lesz a játékvezető. Ő volt a bíró április 28-án, a magyar-szlovén (1-5) U21-es találkozón is.

Mindkét összecsapás 21:30 órakor kezdődik.