Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Európában már eldőltek a bajnoki címek

2004.05.27. 12:16
Európa valamennyi élbajnokságában, már fordulókkal a vége előtt eldőlt, ki lesz a bajnok. Nem úgy a magyarban.
Angliában az Arsenal és Skóciában a Celtic már kora tavasszal jelentős előnnyel állt a tabella élén és fordulókkal a vége előtt bajnok is lett, csakúgy, mint Portugáliában a Porto.

Németországban két kör volt még a befejezésig, amikor a Werder Bremen idegenben győzte le 3-1-re a Bayern Münchent és biztosította be a Salátástálat. Hasonló volt a helyzet a Serie A-ban is, ahol a Milan nyert 1-0-ra a 32. játéknapon a Roma ellen, 17. scudettóját jegyezve.

Spanyolországban három fordulóval a vége előtt még hárman is pályázhattak a Liga- elsőségre, ám a Barcelona és a Real Madrid is kikapott akkor, így a Sevillában nyerő Valencia begyűjthette hatodik titulusát.

A magyar pontvadászathoz hasonlóan kiélezett küzdelem sehol nem volt, még a franciák sem vetekedhetnek az NB I-gyel. Náluk ugyan már csak egyetlen játéknap volt a befejezésig, amikor még a Monaco és a Lyon is pályázhatott a címre, ám annak ellenére, hogy mindketten vereséget szenvedtek, a Lyon örülhetett - először. Érdekes helyzet alakult ugyanis ki: a Monaco pontban még beérhette riválisát, ám gólkülönbsége 14 találattal volt gyengébb a Lyonénál, így szokatlanul, valójában szinte lehetelenül nagyarányú győzelemre lett volna szüksége az utolsó mérkőzésén. Juninhóék sejtették, hogy ez nem fog megtörténni, így először a 37. játéknapon, majd a 38. után is ünnepeltek egy nagyot, hiszen hivatalosan csak az utolsó körben lettek bajnokok.