Emőke
-4 °C
9 °C

Pintér: Álomszerű ilyen fiatalon bajnokságot nyerni

2004.05.28. 01:44
"Nem tudom, hogy nyert-e már valaki harmincnyolc évesen bajnoki címet Magyarországon" - mondta a Ferencváros könnyeivel küszködő edzője, Pintér Attila a futballbajnoki cím csütörtöki megszerzése után. Dicsérte az MTK sportszerűségét is, mert az nem "adta le" meccsét az Újpestnek, ahogyan azt a pletykák jósolták. A csapat csatárának, Gera Zoltánnak az igazi ünneplést az istentisztelet jelentené, a kapus Szűcs Lajos pedig elárulta, kisfia megjósolta reggel a Fradi bajnoki címét.
"Álomszerű, hogy ilyen fiatalon lehettem NB I-es bajnokcsapat edzője. Nem tudom, hogy volt-e már valaki harmincnyolc évesen bajnokedző" - mondta a lefújás után elcsukló hangon Pintér Attila, az FTC szakvezetője.

Pintér: Hatalmas volt a nyomás rajtunk

A decemberben Sopronból érkezett edző a csapata mellett megköszönte a szinte váratlan sikert a sportszerű ellenfeleknek, mint mondta a korábbi pletykák ellenére az MTK és az Újpest nem egyezett meg az eredményben - biztosabbá téve ezzel a lila-fehérek végső diadalát. Pintér hozzátette, tavaly a Debrecen is nagyon sportszerűen viselkedett. A könnyeivel küszködő tréner nem felejtette el megemlíteni a szüleit sem, akikről azt mondta, nélkülük nem érhette volna el ezt a sikert.

"Hatalmas nyomás ellenére értük el ezt a sikert, aki látta a meccseinket tudja, hogy nem mindig egyenlő feltételek mellett meneteltünk a végső siker felé" - mondta Pintér, utalva arra a végig hangoztatott vélekedésre, hogy a Ferencvárost folyamatosan sújtják a játékvezetők ítéletei.

Szűcs Lajos fia megjósolta

"Nem hiszem el" - rebegte az RTL Klub kamerájába Szűcs Lajos a lefújás előtt. A negyedik bajnoki címét (Újpest, Kaiserslautern egy-egy, FTC kétszer) szerző válogatott kapuvédő azt mondta, ma úgy búcsúzott el tőle kisfia: "Apa, ma bajnokok leszünk! Igaza lett, megható ez a pillanat."

"Nagyon örülök a győzelemnek, megérdemeltük a bajnoki címet" - hangzottak Gera Zoltán szavai, de a vallásosságát nyíltan vállaló csatár azt mondta, az igazi ünneplés számára az istentisztelet lenne. Azt már szomorúan tette hozzá, hogy sajnos a hétvégén nem mehet el gyülekezetébe, mert a válogatott keretével Kínába utazik.

Lipcsei nem találta a szavakat

A csapatkapitány Lipcsei Péter az egy évvel ezelőtti nagy bukást idézte fel: "Tavaly nagyon szomorúak voltunk, de az idei siker kárpótol minket az akkori kudarcért és a botrányért. Nehéz szavakba önteni ezeket a pillanatokat."

A Debrecenben nem akadt góllövő

A nagy vesztes Debrecen edzője, Szentes Lázár annyit mondott a lefújás után, hogy csapata nem volt méltó ellenfele a Ferencvárosnak, és együttesében nem volt olyan, aki gólt lőjön.

Mészöly az ezüstre is nagyon büszke

A másik összecsapáson nagy esélyt elszalasztó Újpest edzője, Mészöly Géza azt elismerte, játékosai elfáradtak a nagy menetelésben. "A mérkőzés elején kellett volna gólt szereznünk" - mondta a tréner. Mészöly szerint később görcsössé vált játékuk, és a hajrát erővel sem bírták Tóth Norberték. "Sajnos nem sikerült megszereznünk a győzelmet és ezzel együtt a bajnoki aranyat, de amikor szomorkodni kezdenék ezért, olyankor egyből eszembe jut csapatom tavaszi menetelése, eredménysora" - nyilatkozta a klub hivatalos honlapján a fiatal szakember.

Az MTK-nál a becsület volt a tét

A tavaly szintén az utolsó pillanatban bajnokká avanzsált, idén királycsinálóvá előlépett MTK edzője, Egervári Sándor azt emelte ki, hogy a klub történetének legnehezebb tavaszi szezonján van túl. A elköszönő edző szerint játékosai a magyar futballisták becsületéért is játszottak.