Klaudia
-4 °C
2 °C

Nem hozott ki magából mindent a Debrecen

2004.05.28. 09:51
A remek debreceni egyéni teljesítmények csak a harmadik helyre voltak elegendőek idén, noha sokan a legjobb játékosállománnyal rendelkező együttesnek tartják
Sandro Tomic: A két évvel ezelőtt leigazolt horvát kapus jó vételnek bizonyult: a bajnokság mellett Tomic nagy védéseivel jelentős szerepet vállalt az UEFA-kupa menetelésben is. A kezdőből csak akkor szorult ki, ha sérült volt, mint tavasszal, a rájátszás során.

Éger László: A védelem legbiztosabb pontja nagyon jól fejel, jól lő, batman-orrvédő. Tavaly télen Dunaferrből igazolt a cívis városba és utólag jó döntésnek bizonyult, hogy nem a Zalaegerszeget választotta. Teljesítményére felfigyelt Lothar Matthäus, aki meghívta a kínaiak és a németek elleni keretbe is. Hiába a jó teljesítmény, nem sikerült a z újvárosi arany mellé újabbat begyűjteni.

Szekeres Tamás: A rutinos hátvéd tavasszal sérült volt, de amikor lehetőséghez jutott, egyértelműen válogatott formában játszott - ősszel, Gellei Imre alatt rendszeresen kerettag is volt.

Nikolov: a hátsó alakzatban, számára idegen poszton is bizonyított a játékos , rugó technikáját nem használta ki

Halmosi Péter: Az egyik legjobb döntés volt, az idei osztrák bajnok GAK játékosának kölcsönvétele. A középpályás a gyengébb kezdés után tavasszal játszott igazán jól.

Dombi Tibor: A már rutinosnak számító középpályás mostanra megtanult beadni, és a korábban csak félelmetes elfutásai miatt "tartott" játékos gyorsasága sem kopott. Dombi egyre pontosabban végzi el a pontrúgásokat, korábban is sokszor kamatoztatott dörzsöltsége tovább fejlődött. Egy javaslat: ne nyelvnyújtással ünnepelje a Loki góljait.

Ronald Habi: A horvát középpályás nagy nyereség lenne a válogatottban. Ha nem lép pályára, hiánya feltűnik a DVSC-nél, jól szerel, bátran ütközik és kevés labdát ad el.

Kiss Zoltán: Szinte bármilyen poszton bevethető, meghatározó labdatartása - univerzális játékosnak számít a Debrecenben, amelynek egyik alapjátékosa. Szerencsére ez már feltűnt a kapitánynak is.

Sándor Tamás: A válogatottból önként távozó középpályás technikája magyar szinten még mindig kiemelkedő. Megállapítható, hogy jó döntés volt felkeresni a fodrászt, és elhagynio korábban legendás tincseit.

Bajzát Péter

: Az NB I legindolensebb játékosa, kicsit lehiggadt, kevesebbszer állították ki, de mégy így is túl sokszor foglalkozik másokkal, a játékvezetőkkel. Képes emlékezetes teljesítményre, de szégyellnivaló produkciókra is.

Igor Bogdanovics: Minőségi idegenlégiós a hétszeres szerb válogatott. A télen érkezett csatár hét gólja önmagáért beszél.

Szentes Lázár: Kiváló angolsága elismerést aratott Bruges-benaz UEFA-kupa párharc odavágóján, de a sajtóval (és a televíziós operatőrökkel) való kapcsolata továbbra is hagy kívánnivalót maga után. Az egyik legfelkészültebb magyar szakember, ám váratlan húzásaival néha még magát is sikerül meglepnie.