Rudolf
2 °C
13 °C

A Real Tottit és Emersont is vinné

2004.06.03. 18:24
A csődközelben lévő AS Romától szeretné megszerezni Emersont és Francesco Tottit is a Real Madrid. A brazil középpályás ügyében állítólag már meg is állapodott a két klub húszmillió euró körüli összegben, az olaszért hüszönöt adna.
A csődközelben lévő AS Romától szeretné megszerezni Emersont és Francesco Tottit is a Real Madrid.

Emerson átigazolásával kapcsolatban már megegyezett egymással a két egyesület, míg Francesco Tottiról alkudoznak a vezetők.

A királyi klub irányítói az olasz és a spanyol lapok szerint is 17 és 20 millió euró közötti vételárban állapodtak meg a római egyesülettel, a helyzetet azonban bonyolítja, hogy a brazil középpályás már megállapodott a Juventusszal. A rómaiak elsősorban azért a Real Madrid ajánlatát fogadták el, mert a torinóiak mindössze 10 milliót kínáltak a 28 éves világbajnok klasszisért.

A brazil lehet az első, aki visszautasítja a Realt

"A Romával már mindenben megegyeztünk, s rendkívül furcsának találnám, ha Emerson lenne az első futballista, aki visszautasítja azt a klubot, amelyet Real Madridnak hívnak" - mondta Ernesto Bronzetti FIFA-licencel rendelkező menedzser, aki a Real részéről tárgyalt az ügyben.

A milanói Gazzetta dello Sport című lap pedig csütörtök délután már azt közölte, hogy az ügynök és a Roma igazgatója, Franco Baldini alá is írták a két klub közötti megállapodást.

Emerson a Juventusszal egyezett meg

Emerson vasárnap vagy hétfőn érkezik vissza brazíliai nyaralásáról Romába, hogy meggyőzze az ottani klubvezetőket, adják őt el inkább a Juventusnak. A fekete-fehérek áltak kínált kisebb összeg mellett az is hátráltatja a Juventushoz való távozását, hogy a két klub vezetői között igen rossz a viszony: tavaly Edgar Davidsot nem engedték el az AS Romához Torinóból, majd a fővárosiak orra elől szerződtették le Nicola Legrottagliét a Chievótól, az utolsó pillanatban "ráígérve" a piros-sárgák ajánlatára.

"Nem tehetek róla, hogy a két klub között megromlotta a viszony. Világosan megmondtam Sensi elnök-úrnak, hogy a Juventusba akarok igazolni és remélem mihamarabb meg is állapodnak az átigazolási díjról" - nyilatkozta a Gazzettának Brazíliából Emerson.

Totti mehet, de nem "nevetséges" 25 millióért

Az újság információi szerint a Real nem csak Emersont szeretné megszerezni a 250 millió eurós adósságtól szenvedő Romától: Florentino Perez madridi elnök 15 millió eurót és Fernando Morientest ajánlotta Francesco Tottiért. Amennyiben ebben az idei szezonban a Bajnokok Ligája-döntős AS Monacóban kölcsönben szerepelt válogatott spanyol csatár mégsem lesz része a tranzakciónak, akkor 25 millió lehet az olasz játékmester vételára. Tottinak négyéves szerződést ajánlanak, amely évi 6,5 millió eurót garantálna neki.

A tekintélyes lap szerint a 25 milliós összeg nevetséges - egy éve Beckham 35 milliójába került Pereznek - és még kiindulási alapnak sem jó.

Capello már távozott

A szuperklasszis irányító ennek ellenére valószínűleg elhagyja Romát, hiszen a múltban többször kijelentette: a világhírű edző, Fabio Capello a garancia számára, hogy a csapat versenyképes lesz, ám a tréner alig egy hete, nagy meglepetésre, aláírt a Juventushoz.

A királyi gárda egy futballistát már korábban megszerzett az AS Romától: az argentin védő, Walter Samuel május 21-én ötéves megállapodást kötött a madridiakkal.