Emőke
-4 °C
9 °C

A pályán esett össze és meghalt egy focista

2004.06.03. 19:25
Csapata edzésén összeesett és a pályán meghalt Szabó István, a labdarúgó NB III-ban szereplő Uraiújfalu játékosa.
Az utóbbi hetekben többször panaszkodott kisebb rosszullétre, szédült, sőt játékostársai szerint egy néhány héttel ezelőtti bajnoki találkozón a szíve is szúrt Szabó Istvánnak: az uraiújfalui csapat középpályása kedden este váratlanul összeesett a csapat edzésén. Edzője és társai rögtön a segítségére siettek, szívmasszázzsal és mesterséges lélegeztetéssel próbálták meg újraéleszteni.

Két és fél órán át próbálták megmenteni

Az eset után negyedórával érkezett meg a mentő és a háziorvos: két és félórán keresztül küzdöttek futballista életéért, többször defibrillálták, de már nem tudták megmenteni.

A halál oka még nem ismert

Az orvosok a halál pontos okát egyelőre nem tudták megállapítani, így csak a boncolást követően lehet majd többet tudni. Pártli János edző elmondta, Szabó István sportorvosi papírjai rendben voltak

Januárban hasonló körülmények között vesztette életét Fehér Miklós, a portugál Benfica válogatott támadója, aki a Vitoria Guimaraes elleni bajnoki mérkőzés hosszabbításában esett össze. Május elején Fehér Miklós egykori lisszaboni klubjának 18 éves játékosa az utcán lett rosszul, majd kritikus állapotban szállították kórházba, és néhány nap múlva ő is meghalt.